Eiere med vekstambisjoner (f.v.): Kim Kristiansen, Espen Søderstrøm, Jan Erik Sture og Erlend Valskog. Foto: vnr.no

Eierne som vokste opp i takt med butikken

edit today

Omgitt av dingser, teknisk leketøy – og datautstyr som er helt nødvendig på de aller fleste arbeidsplasser i 2014, finner vi eierne av Harddisk.no. Gasellebedrift i 2013, med en omsetning på 25 millioner kroner og 11 ansatte.

Avtale med Telering

Det startet med et dataverksted i Drotningsvik i 2006, og etter to år tok de unge gründerne steget og åpnet butikk i Sartor Storsenter. – Guttegjeng-stempelet har hengt ved oss lenge, men vi har vokst opp. Vi har utdannelse, sertifiseringer og kompetanse på det vi driver med, sier daglig leder Espen Sederstrøm til vnr.no. En ny avtale med Telering-kjeden skal ta bedriften inn i fremtiden. I 2014 vil de satse for fullt på mobiltelefoni. – Det kommer til å ta tid å jobbe seg inn i mobilbransjen, men det er et avgjørende steg for å kunne fortsette å være en fremtidsrettet totalleverandør av datautstyr- og tjenester. Data og tele flettes stadig tettere sammen, sier Søderstrøm.

Alt i en dings

Data, nettbrett og mobiltelefon: Trenden er større telefoner som ivaretar alle funksjonene. Det er ikke lenger flaut å gå og snakke i en stor telefon, påpeker Søderstrøm. – I fremtiden vil alt være styrt med mobiltelefonen; den vil for eksempel erstatte bankkort og nøkler. Kravene til sikkerhet vil stige i tråd med utviklingen, allerede i dag ser vi at mange undervurderer sikkerheten, sier han. Sikkerhet, tilgjengelighet og back-up er viktige stikkord. Behovet for å kunne fjernslette innholdet på telefonen hvis den blir borte, og motsatt: kunne hente frem opplysningene selv om telefonen er borte. – Om en bedrift ikke har dette på stell, vil det kunne resultere i tapte inntekter og «nedetid», tyveri av kunder og sensitiv bedriftsinformasjon, påpeker Kim Kristiansen og legger til at altfor mange ikke har passord på datamaskinen sin.

Tilpassede løsninger

Overføring av data mellom mobiltelefoner på tvers av merke og system, backup og gjenoppretting, eller bare oppsett av e-post på telefonen. Harddisk.no skreddersyr løsninger for enkeltbedrifter, og sørger for at alle tekniske enheter «snakker sammen». Det er nylig ansatt en person som er ansvarlig for telefoni-biten. – Vi kommer til å jobbe aktivt både mot bedrifts- og privatmarkedet. Med Telering i ryggen er vi finansielt og kompetansemessig i stand til å delta i alle kunde- og leveranseprosesser, sier Søderstrøm.

Les også

Meny