Cecilie Sælen er gründer og operativ leder i Ocean Maxwell. FOTO: Marianne Henriksen

Eksperttips: Slik får du rammeavtale

edit today

− Den tøffe tiden vi er inne i nå krever en bevisst alliansestrategi og fokus på å samarbeide, både med konkurrenter og kunder. Vi ser at de store operatørene har benyttet 2015 og videre i 2016 til å reforhandle rammeavtaler, sier Cecilie Sælen.

Hun er gründer og operativ leder i Ocean Maxwell, et uavhengig norsk konsulentselskap med et nettverk av kompetente og erfarne konsulenter.

Sælen skal holde presentasjon på VNRs Augusttreff tirsdag 23. august, hvor hun vil snakke om innsparingstiden vi er i og hvordan selskaper kan inngå lønnsomme allianser.

LES OGSÅ: Trenger ikke rammeavtale for å være leverandør for Statoil

Hvordan få rammeavtale?

Sælen tror samarbeid er selve nøkkelen til å få rammeavtale, siden de store operatørene har fokus på å forenkle leverandørkjedene sine.

I ASIA: Ocean Maxwell har to kontorer i Norge, et datterselskap i Singapore og et datterselskap i Storbritannia. Her er Cecilie Sælen i Singapore.

I ASIA: Ocean Maxwell har to kontorer i Norge, et datterselskap i Singapore og et datterselskap i Storbritannia. Her er Cecilie Sælen i Singapore.

− I dagens marked foretrekker kunder å forholde seg til ett selskap, noe som betyr at man må gå sammen med andre selskaper for å kunne dekke flere disipliner. Selskaper må tenke annerledes og strategisk, de må samordne slik at det blir lønnsomt for alle parter, forklarer Sælen.

Fikk rammeavtale med Statoil

I 2011 startet hun Ocean Maxwell i 2011, og siden oppstart har de hatt cirka 90 oppdrag.

Ocean Maxwell har store kunder som Statoil, Lundin, BP, Repsol, Det Norske, ENI, VNG, Centrica, Total, Wintershall.

− Å få rammeavtale med Statoil i 2014 var det største vi kunne få, innrømmer Sælen.

Selskapets kjernekompetanse er knyttet mot sub-surface, facilities, drilling & well og subsea, og de har totalt 1600 kandidater i basen.

Vil du delta på årets Augusttreff? Meld deg på her!

Les også

Meny