– Fantastisk gøy at mange har lyst til å være med

edit today
Etter den første av to uker i emisjonskampanjen har 40 investorer tegnet aksjer for til sammen 1,2 millioner i SalmoTerra. Nå håper de på snarlig byggestart.

– Det er fantastisk gøy at mange ser muligheten i det vi arbeider med, og har lyst til å være med. Veldig kjekt at det har vært så stort engasjement, så det blir spennende å se hva som skjer i frem mot avslutningen fredag kveld (04.09), sier CFO og gründer Kai André Stæger-Holst.

For vel en uke siden startet kampanjen som skal gi den fremtidsrettede oppdrettssatsingen egenkapital til å bygge landbasert oppdrettsanlegg ved den gamle kvalstasjonen i Øygarden næringspark. Der har SalmoTerra en konsesjon som tillater land-produksjon av 8000 tonn laks per år.

LUKKET ANLEGG: Når anlegget står ferdig vil bygningsmassen utgjøre 18 600 m2.
Opplever stor støtte

Siden kampanjestart har rundt 40 personer investert til sammen 1 194 000 kroner. Men investorene kommer ikke bare med penger. Alle støtteerklæringene til landbasert lakseoppdrett inspirerer også gründerne til videre satsing.

Her finner du alt om kampanjen og hva SalmoTerra står for!

– Det er mange som heier på oss, og som er enig med oss i at dette blir svært viktig i årene som kommer.

– Er du overrasket over engasjementet?

– Både ja og nei. Man er alltid usikker på hva som blir utfallet av en slik kampanje, men vi har fått positive signaler gjennom hele prosessen.

Byggestart før nyttår

Emisjonspengene fra Dealflow-kampanjen skal brukes til kostnader i forbindelse med kapitalinnhenting, andre driftskostnader og oppstart av detaljprosjektering av bygg.

Tomten der anlegget skal bygges er allerede delvis planert og byggeklar. Med hovedemisjon på plass i løpet av høsten, vil arbeidet med å fin-planere tomten kunne starte mot slutten av 2020.

BYGGES HER: Her, ved den gamle kvalstasjonen, skal det landbaserte oppdrettsanlegget bygges.

De neste årene er planen å bygge ut alle faser av det landbaserte oppdrettsanlegget, og benytte seg av hele konsesjonen.

Fullt utbygget kommer anlegget til å bestå av seks haller. I hvert bygg blir det tolv kar og egen vannrensing. Totalt vil bygningsmassen utgjøre 18.600 m2.

Oppdrett «Generasjon 2.0»

Ved å produsere i et landbasert anlegg vil bedriften unngå flere av de store problemene rundt oppdrettslaks: Lus, rømming og avfallsstoffer.

– Vi har en klar strategi og visjon om ikke bare å levere oppdrettslaks på en moderne og innovativ måte, vi skal også levere et produkt av høyeste kvalitet, sier Stæger-Holst.

Emisjonskampanjen gir hvem som helst muligheten til å komme inn som aksjonær i selskapet på et tidlig tidspunkt. Selskapet mener investorer vil ha en god mulighet til å få en hyggelig avkastning.

– Hva vil du si til dem som vurderer å investere nå frem til fredag?

– Nå har folk mulighet til å være med å investere i oppdrett «Generasjon 2.0». Det er mange signaler fra forbrukere over hele Europa der de etterspør laks som er alet opp på en bærekraftig måte. Det skal vi gjøre med vårt lukkede anlegg, forklarer Kai-André Stæger-Holst.

Les også

Meny