Får 150.000,- fra staten

edit today

«Juleblomstaksjonen 2014» i regi av VNR Ung var starten på kronerullingen, nå har Basecamp fått 150.000 kroner fra staten til «Medvandrer»-prosjektet.

I lyse lokaler like ved Hot Wok på Sartor Storsenter holder Basecamp til. Til lyden av musikk, sitter 4-5 ungdommer i fred og ro, mens de taster på mobiltelefonene sine. Utveksler et og annet ord med hverandre og de voksne: daglig leder Nils-Ivar Honningdal, miljøarbeider Renate Olsen og Eddie Dahl-Rotherford, som jobber frivillig på Basecamp.

Startet med VNR Ung

Totalt 18 bedrifter valgte å støtte «Juleblomstaksjonen» til VNR Ung i fjor. Det var starten på kronerullingen som til nå har skaffet Basecamp nærmere 400.000 kroner, deriblant 150.000 kroner fra Sparebanken Vest.

Nå har også Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet gitt 150.000 kroner til «Medvandrer»-prosjektet. Pengene skal gå til opprettelsen av en ny stilling på Basecamp.

– Vi er ikke i mål ennå, men jeg er optimistisk og har stor tro på at vi skal klare å samle inn totalt 650.000 kroner, sier Nils-Ivar Honningdal, som er daglig leder på Basecamp.

«Juleblomstaksjonen 2015»

Også i år inviterer VNR Ung bedrifter til å støtte en god sak gjennom «Juleblomstaksjonen 2015», og inntektene vil nok en gang gå til Basecamp. Pengene skal gå til å ansette en person med sosialfaglig kompetanse, som skal drive oppsøkende arbeid blant ungdom i Sotra Kystby: en «medvandrar».

Basecamp er et åpent fritidstilbud i Sartor Storsenter, som fanger opp ungdom fra hele regionen – ikke bare Fjell. Behovet for dette ungdomstiltaket blir neppe mindre med byutviklingen. Politiets rapporter viser en klar effekt i form av redusert ungdomskriminalitet, i de 11 årene Basecamp har eksistert.

Møtepunkt for ungdom

– Sartor Storsenter og Straume-området er et møtepunkt for ungdom både fra Øygarden, Sund og Fjell. De samles gjerne på senteret etter skolen. Vi ønsker å fange opp enda flere av de som er i ferd med å havne på skråplanet: de som ikke oppsøker Basecamp av seg selv, sier Honningdal.

Ved å kjøpe en juleblomst fra Blomsterlycke til en tusenlapp, mottar bedriften en flott, allergivennlig dekorasjon i desember med et lite kort som forteller at de støtter Basecamp – et synlig bevis på at bedriften tar samfunnsansvar.

Send e-post til nils.honningdal@fjell.kommune.no for å forhåndsbestille «Juleblomsten 2015»

Fakta

  • Basecamp har i dag 3 ansatte med til sammen 120 prosent stilling. Basecamp holder åpent tirsdag, onsdag og torsdag – men er daglig i kontakt med ungdom
  • VNR Ung er en samlebetegnelse på alle ungdomsrettede tiltak som Vest Næringsråd bidrar til på flere områder. Formålet er å stimulere til at ungdom ønsker å bosette seg og arbeide i regionen, og slik sikre rekruttering, tilgang på kompetanse og nyskaping i næringslivet

Les også

Meny