«Farmen»-Olav i Luftskipet

edit today

Konflikten mellom Olav Harald Ulstein og Finn-Olav i «Farmen», som nå er inne i finaleuken, har tilspisset seg og engasjert TV-seerne som har fulgt konkurransen i høst. Tirsdag 2. desember kan du møte han i Luftskipet på Straume, hvor han stiller ut bildene sine.

– En snill person

Bildene hans er naturalistiske og tydelig inspirert av den storslagne sunnmørs-naturen.

– Jeg kjenner han som en veldig snill person, sier Kristin Gilberg Bjærum i KGB Kunst og formidling. Hun er ikke redd for at den negative oppmerksomheten den selvlærte billedkunstneren har fått, vil skremme folk vekk – tvert imot.

– Jeg tror nok at dette vil trekke noen ekstra nysgjerrigperer, humrer hun.

Varaordføreren i Sykkylven kommune har blitt beskyldt for ondsinnet atferd gjennom en rekke handlinger på TV-skjermen, som har satt Olav i et dårlig lys. Aldri har noen fått så mye hets som Olav, har det blitt opplyst av TV 2.

– Helt tilfeldig

Galleriinnehaveren hadde Olav i søkelyset lenge før TV-seerne visste hvem han var.

– Wow! Tenkte jeg da jeg så bildene hans i databasen til Nordiske Gallerier. Det var en positiv overraskelse at han takket ja til å ha utstilling i Luftskipet og jeg tror mange vil bli mektig imponert over kunsten hans, sier hun.

Han har vært hobbykunstner i en årrekke, og blant annet smykket ut hotellrommene på Hotel Alexandra i Loen. Etter «Farmen»-innspillingen har sunnmøringen vært billedkunstner på heltid og jobbet i atelieret i Sykkulven Kunstgalleri, som han drifter.

Les også

Meny