Fikk 3D-printere fra næringslivet

edit today

VNRs satsing «Kunnskapsbyen i Vest» har mottatt 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen til Sparebank 1 SR-bank. Deler av beløpet er gått til innkjøp av to 3D-printere, en til Fjell og en til Tranevågen ungdomsskoler.

– Vi kan for eksempel printe ut et molekyl, i stedet for å bare se bilder av molekyler i en naturfagsbok. Det svarer åttendeklassingen Sondre ved Fjell ungdomsskule når rektor Anne-Merete Vabø Haugane spør hva han vil bruke den nye 3D-printeren til.

Fikk banklogo i 3D

Kun fantasien setter grenser for hvordan printeren kan brukes for å stimulere til økt læring i klasserommene, påpekte lærerne som var tilstede da elevene denne uken demonstrerte hvordan 3D-printeren fungerer.

En som var særlig fornøyd, var regiondirektør Alvhild Tofterå Berge i sparebank 1 SR-bank, som fikk overrakt en gave fra elevene: bankens egen logo i 3D. I riktig rødfarge.

– Jeg blir helt rørt. Ting har forandret seg siden jeg gikk på skolen, sa Berge, takknemlig over å få bidra til større interesse for læring både hos elever og lærere.

Skolefond

«Kunnskapsbyen i vest» er navnet på VNRs samhandling mellom skole og næringsliv, og handler om å sikre fremtidig kompetanse til Sotra Kystby. Utanfor Bok(s)en er et sentralt prosjekt i denne satsingen, der overgangen fra tradisjonell til digital undervisning står sentralt, blant annet med utprøving av nettbrett i to skoleklasser.

Prosjektet, som har høstet stor interesse i skolesammenheng nasjonalt, har tidligere mottatt 50.000 kroner fra SPV/VNR-fondet, som er et gründerfond. Nå jobber VNR for å få etablert et nytt fond, øremerket skole/næringsliv-tiltak.

Takket VNR

– Vi ønsker å etablere et skolefond, der pengene skal gå til nettopp slike tiltak. Kreativitet handler om å skape ideer, og innovasjon handler om å gjøre noe med ideen. Vi håper at 3D-printerne kan bidra til dette, og kanskje sitter det noen gründere her blant disse elevene, sier VNR-leder Per C. Aarsand, som også mottok næringsforeningens logo i 3D.

– Vi setter stor pris på det arbeidet og det engasjementet som både banken og VNR viser gjennom denne gaven til skolene, sa Vabø Haugane. Rektor Johnny Eide ved Tranevågen sluttet seg til Fjell-rektorens takketale.

– VNR er umåtelig viktig for skolene, og de resultatene vi har fått til gjennom skole/næringslivssamarbeidet, sa Eide.

 

 

 

Les også

Meny