Her stopper Kronprins Haakon Magnus opp for å hilse på managing director Dag Bogetvedt i Air Liquide. Bildet er tatt under UTC onsdag 8. juni. Foto: Air Liquide.

Fikk kronprinsens oppmerksomhet

edit today

– Jeg synes det var veldig kjekt at Kronprinsen stoppet og hilste på. Han hadde sju stander på programmet, og gikk rett forbi alle andre. Det må jo bare bety at han fikk et litt bedre inntrykk av vår stand, sier managing director Dag Bogetvedt i Air Liquide Offshore til vnr.no, med et fornøyd smil. – God dag, går det bra? spurte Kronprinsen da han stoppet for å hilse på Bogetvedt. Sammen med 35 andre utstillere deltar nyetablerte Air Liquide Offshore på Underwater Technology Conference (UTC) i Grieghallen denne uken. Konferansen startet i går, og avsluttes i dag.

Gasskjempe valgte Ågotnes

Franske Air Liquide er verdens største leverandør av industrigass, med 43.000 ansatte på verdensbasis. Da de bestemte seg for å satse på offshore i Norge, var bergensregionen det eneste alternativet – og valget falt naturlig på Ågotnes. – Nå sitter vi midt i smørøyet. Fra vinduet mitt kan jeg følge med på det som skjer i bransjen, og vi har gode støttespillere som NCE Subsea i nærheten, sier Bogetvedt. Air Liquide Offshore har tre fast ansatte, men regner med at behovet for å øke staben vil melde seg etter hvert. – Dette er et ledd i en stor internasjonal satsing på offshoregass i Air Liquide, og modellen som vi bygger opp her i Norge skal kunne brukes også andre steder i verden hvor vi skal satse på offshore, sier Bogetvedt.

Inntar Norge

I følge offshore.no har Air Liquide i dag en andel på 15 prosent av markedet for offshoregass på verdensbasis. Innen fem år ønsker Air Liquide å gjøre seg kraftig bemerket og ta sin markedsandel for det norske offshoremarkedet. – Messedeltakelse er viktig i markedsføringen. I årene som kommer vil vi fokusere på forbedret teknologi, kvalitet og pålitelighet, sier Bogetvedt. Air Liquide leverer gass til alle typer operasjoner og er partner for globale aktører i 80 land, med tilstedeværelse i alle større subsea- og offshoreklynger.

Les også

Meny