Filterekspertene på Ågotnes

edit today

De var Europas første forhandler av filter fra Baldwin i USA, har levert til Stangeland Gruppen i over 20 år og forsyner Solstad Offshore med miljøfilter til 40 skip. De fleste av Jotuns malingsfilter kommer fra Ditech og Sekkingstad AS bruker filter fra Ditech i sin fiskeforedling.

Miljøvennlige løsninger

Bedriften, som i disse dager feirer 25 år, satser på kvalitetsfilter som gir bedre inneklima ombord, samt mer værbestandige og mer miljøvennlige materialer. Ditech har rammeavtaler med 13 rederier.

– Vi har erstattet de tradisjonelle stålrammene med plast, og produktene er hundre prosent resirkulerbare. Det er et problem at eksosgasser og oljedamp skaper helseplager for de som jobber i maskinrommene, men med vår teknologi og våre løsninger oppnår man en bedre filtrering og dermed et bedre inneklima ombord, sier medeier og salgsleder Johannes Solsvik i Ditech.

Han er en av 12 ansatte i bedriften. Administrasjon og lager er lokalisert i Tønsberg, mens salgskontoret ligger på Ågotnes.  Mer enn halvparten av selskapets omsetning kommer fra offshore- og marine-markedet, som er et satsingsområde for selskapet.

Vokser offshore

– Vi ser at det også i oljenæringen er behov for de filterløsningene vi har levert til den maritime næringen i en årrekke. Vi har et mål om å nå 50 millioner kroner i omsetning i 2016. Nøkkelen er å videreutvikle filterkompetansen, finne gode totalløsninger for våre kunder og opprettholde våre gode relasjoner, sier Solsvik.

– Våre produkter og løsninger skal ha en standard vi og kundene kan leve med. Vi skal levere kun de beste og mest optimale løsningene, ikke bare volum, legger gründer Ernst Roger Halvorsen til.

Totalløsninger

Historien om Ditech starter i Tønsberg i 1989, i en tom garasje. At det ble filter var tilfeldig. Ditech leverer nå alt enkle elementer til større, komplette anlegg.

– Vi startet med salg av reservedeler til Diesel-motorer. Kundene ønsket at vi skaffet filter til motorene deres, og vi fikk en avtale med Baldwin. Etter hvert fikk vi henvendelser fra andre filterprodusenter om å levere deres produkter og løsninger, og bedriften har utviklet seg til å bli en totalleverandør, sier Halvorsen.

Han er utdannet maskinsjef og hadde vært inspektør i flere rederier da han tok steget og startet eget selskap sammen med Inger Bergsund og Øyvind Sivertsen.

– Vi hadde begrenset med midler. Fylte hyllene i garasjen med det vi hadde av maskiner og utstyr, og kjørte fra oppdrag til oppdrag med bil fordi det var for dyrt med fly. Vi kjørte om natten for å unngå tapt arbeidstid, og overhalte motorer for å få solgt delene, forteller Halvorsen.

Jubileumstur til Italia

I 2011 overtok Jan Rune Skoge etter Bergsund og ble største aksjonær, og en ny strategiplan ble lagt. Nå jobber de for at flere aktører skal få opp øynene for de miljøvennlige filterløsningene. De har tatt seg tid til en aldri så liten jubileumsfeiring.

– Vi har hatt en fantastisk tur til Milano denne helgen sammen med hele staben, med følge. Der besøkte vi blant annet Filtrec, en av Europas mest moderne fabrikker for hydraulikk-filter, sier Solsvik.

 

 

Les også

Meny