Forsiktig invitasjon til seminarer

edit today
– Det er så utrolig deilig å kunne invitere medlemmene til treff igjen. Det har vi savnet, sier daglig leder, Rikard Toft Ledang.

For Vest Næringsråd er en av hovedoppgavene å være en nettverksbygger i næringslivet i Øygarden. Det har ikke vært så enkelt siden Norge ble stengt ned i midten av mars.

Frem til sommeren var det uaktuelt å invitere til treff og seminar, men nå lettes det noe på smittevernkravene. Det gjør at vi i auditoriet i Straume Teknologisenter inviterer til samlinger der vi maksimalt utnytter halvparten av kapasiteten for å kunne holde avstand til hverandre.

– Slik smittesituasjonen ser ut nå, og slik kravene fra helsemyndighetene er nå, så må det være helt greit å samles slik. Det blir å regne som et offentlig sted formelt sett, og da skal det være OK så lenge man følger smittevernrådene ellers, sier smittevernlege Jens Eikås i Øygarden kommune.

– Det er veldig viktig å føre liste over de som kommer , slik at vi kan starte smittesporing om en skulle bli syk, sier Jens Eikås. Foto: Kjell Andersland/Øygarden kommune

Folkehelseinstituttet (FHI) minner oss etter ferien om å være ekstra nøye med å følge disse rådene for å hindre en ny smittebølge.

For arrangement er smittevernrådene disse:
  • Det er tillatt med maksimalt 200 personer til stede på et offentlig arrangement
  • Lokalet må være så stort at det er mulig å holde 1 meters avstand mellom personene som er til stede
  • Syke personer skal ikke delta, selv om de bare har milde symptomer
  • Arrangement på offentlig sted må ha en ansvarlig arrangør.
Ansvarlig arrangør skal:
  • Ha ansvar for å legge til rette slik at alle kan følge smittevernrådene.
  • Ha oversikt over hvem som er til stede, liste med navn og telefonnummer. Denne lista skal brukes i forbindelse med eventuell smittesporing i etterkant.

– Det som er viktig er å føre liste over de som er der slik at vi har kan starte smittesporing om en av deltakerne blir smittet. Gjerne også hvor den enkelte satt hvis det er mulig, sier smittevernlegen.

Skal gjøre treffene trygge

Daglig leder i Vest Næringsråd er glad for klarsignalet fra kommunen, og gleder seg til å kunne ønske medlemmer velkommen til treff igjen.

– Alle disse rådene er mulig for oss å følge samtidig som vi forsiktig inviterer til nettverkstreff igjen denne høsten, sier daglig leder Rikard Toft Ledang.

Under treffene vil det også være antibac-stasjoner, og forsvarlige forhold rundt mat og drikke.

– Vi vil forholde oss til de gjeldende rådene fra FHI og kommunens smittevernlege. Og så er det utrolig viktig at de som melder seg på ikke kommer hvis de har symptomer på sykdom når arrangementsdagen kommer, sier Ledang.

Les også

Meny