Selvportrett av Bjørn Borge Lunde.

Fra reklamemann til digital kunstner

edit today

Luftskipet landet i hagen hennes ved Temahuset på Straume i oktober 2013. Siden da har 1200 gjester vært innom det spesielle galleriet. Bjærum har store forventninger knyttet til den nye utstillingen som åpner tirsdag 3. juni. Da vil digital kunst skapt av en tidligere reklamemann pryde veggene.

Anerkjent

– Bjørn Borge Lunde er en fantastisk fotograf og kunstner. Han er veldig respektert og anerkjent i Bergen og det er stor stas at han stiller ut i Luftskipet, sier Bjærum i KGB Kunst og Kulturformidling. Borge Lunde har bakgrunn fra reklame og markedsføring, og har jobbet med kommunikasjon og visualisering i 25 år. – Jeg har jobbet med tekst, foto, lyd og bilde i forskjellige sammenhenger. Essensen har alltid vært å fortelle en historie: den gode historien, det magiske øyeblikket, skriver han om seg selv.

Resultat av nettverksbygging

Både Luftskipet og Kroken Musikksirkel fikk pengestøtte fra Sparebanken Vest – VNR-fondet i fjor. Nå har de inngått kurssamarbeid rettet mot barneskole-elever. – Dette er noe spennende og nytt og som gjør at barna får et helt nytt forhold til musikk og scenekunst, mener Gilberg Bjærum. Uteområdet rundt Luftskipet – den oransje «åmen» som er godt synlig i bybildet som er under oppbygging på Straume, skal også tas i bruk. Her er en hun i full gang med oppgradering og tilrettelegging. Ildsjelen vil at Luftskipet skal være et lavterskel-tilbud, med liv og røre i området.

– Bedrifter, bruk meg!

– Bedriftsmarkedet er noe jeg vil satse mer på etter hvert, jeg vil helst at alt skal være i skjønneste orden her før jeg presenterer «pakken», sier hun med et smil og understreker at hun håper bedriftene vil benytte seg av tilbudene til Luftskipet, enten det er utsmykking, kontorinnredning eller kundearrangementer. Kommisjon er en mulighet som hjelper kunstnerne uten at det koster bedriftene noe.

Les også

Meny