Gründernes «Hver gang vi møtes»

edit today

– Responsen har vært over all forventning tatt i betraktning at det kun er tre uker siden vi åpnet påmeldingen. Det er kun to plasser igjen, sier Torsvik.

Brainstorm i solskinn

I en uke skal deltakerne dele sine erfaringer med hverandre, inspirere og bli inspirert, omgitt av sol, luksus og eksotiske omgivelser i fjellene en liten time fra Malaga. Sotrastrilen Jan-Ove Torsvik, en av gründerne i Max Resultat, står bak det nye konseptet rettet mot gründere.

– Hverdagen som gründer kan være litt ensom og det er ikke alltid så mange å snakke og sparre med som virkelig forstår. Siden jeg bor i Spania var det forholdsvis enkelt for meg å finne et egnet sted og arrangere det hele, sier Torsvik, som også er blitt kontaktet av en kursinnehaver i Danmark som ønsker å få til et fremtidig samarbeid.

Nettverksopplevelse

«WorkCation» er en eksklusiv «all inclusive» nettverksopplevelse for norske gründere som kombinerer arbeid og ferie. Deltakerne er eller har vært gründere og driver med online marketing, digital markedsføring og salg av produkter eller tjenester, ifølge Torsvik.

– Deltakerne skal selv bidra med innhold. De vil bli utfordret på å dele de erfaringene som har betydd mest for dem, blant annet gjennom korte presentasjoner av en strategi, et prosjekt eller noe annet som har vært viktig for deres suksess, forklarer 26-åringen på telefon fra Oslo, hvor han denne uken har vært gjesteforeleser for Markedshøyskolen.

«Gründersjeler har aldri fri»

Videre skal deltakerne få tilbakemeldinger fra de andre gründerne på konkrete utfordringer som de ønsker hjelp til å løse. Men ukesoppholdet skal ikke bare være jobb.

– Gründersjeler vil nok aldri ta helt fri, men dette konseptet gir rom for avkobling, med sykling og vandring i fjellene her om man ønsker det. Den siste dagen skal vi ta en tur til Marbeilla og la dem være litt turister, sier Torsvik, som selv gleder seg til å møte likesinnede på søndag.

– Dette gjør jeg mest fordi jeg tror at det å samle kule folk på et kult sted vil føre noe kult med seg – ikke for å bli rik av det, legger han til.

Tok med PC-en til Spania

Den engasjerte gründeren er selvlært og har siden 2011drevet Max Resultat sammen med Tommy Kroken, som har spesialisert seg på å hjelpe bedrifter med effektiv markedsføring på nett.

Høsten 2014 flyttet Torsvik til Spania med konen, som jobber ved den norske skolen. Torsvik har siden utviklet flere forretningskonsepter som han jobber med i tillegg til Max Resultat. WorkCation er ett av dem. Å jobbe med norske kunder fra utlandet er uproblematisk, mener han.

– Alt jeg trenger er en PC og god internett-tilkobling. Kundemøter tar jeg stort sett på Skype og erfaringen er at svært mange foretrekker det fordi de opplever at dette er mer effektivt enn å møtes ansikt til ansikt, sier Torsvik, som også er hjemme i Norge fra tid til annen.

– Planen var å jobbe ett år i Spania, men vi blir nok her et år til. Hvis andre Sotra-striler finner veien hit så ta gjerne kontakt, sier han og ler.

Les også

Meny