Han er ny styreleder i VNR

edit today

Han er mest kjent for sin rolle som direktør for et av landets største kjøpesentre, Sartor Storsenter. I VNR-sammenheng har han vært sentral i arbeidet med å etablere og bygge opp bransjegruppen VNR Handel og Reiseliv og har allerede bidratt i VNR-styret som nestleder i to år.

Nå er han valgt inn som styreleder.

Les også: Gunhild er ny i VNR-styret

Kjent med næringslivet gjennom VNR

– Gjennom VNR ønsker jeg å bidra til positiv utvikling i denne regionen, som vil komme alle virksomhetene til gode – også den bedriften jeg leder.  VNR er en spennende organisasjon som fortsatt har store muligheter for utvikling, men det viktigste blir å videreføre suksessfaktorene til VNR: være en møteplass, sette dagsorden og være næringslivets talerør, sier Skålnes til vnr.no.

Han er overbevist om at den kunnskapen og teknologien som gjør deler av næringslivet i regionen til verdensledende innenfor sine felt, vil kunne overføres til andre fagområder.

– Jeg er blitt bedre kjent med næringslivet gjennom VNR og er imponert, spesielt over gründervirksomheten. Den må vi bygge videre på. Samtidig trenger vi et større utdanningstilbud på Sotra, særlig høyere utdanning, i tråd med behovene i næringslivet, legger den ferske styrelederen til.

Avisbakgrunn

Skålnes flyttet fra hjemstedet Voss som 16-åring. Han bor på Tertnes, men som eks-redaktør i lokalavisen Gula Tidend (som også ga ut Vest Gula, forgjengeren til Vestnytt) har han en sterk tilknytning til regionen.

Etter noen år i kommunikasjonsbransjen, blant annet som daglig leder for Geelmuyden & Kiese, Norges største kommunikasjonsbyrå, sin avdeling i Bergen, havnet han igjen på Sotra. Som innleid kommunikasjonsrådgiver for Sartor.

– Selv om jeg ikke hadde helt troen da jeg først hørte om de store byplanene til Ernst, så var jeg veldig fascinert og ble etter hvert overbevist om at dette var mulig å realisere, sier 58-åringen.

Engasjementet for Sartor ballet på seg og Skålnes ble etter hvert tilbudt den stillingen han har i dag.

– Jeg liker kombinasjonen av å ha ansvaret både for senterdriften og arbeide med byutviklingen. Det er fantastisk å få være med på utviklingen på Sotra, mener han.

Les også: – Dette er uvirkelig

Jus på CVen

Historie, offentlig rett innen forvaltning og statsvitenskap (cand.mag.) står på CV-en til Skålnes. Han begynte på hovedfag i statsvitenskap i hovedstaden, men journalistikken fristet mer enn statistikk og metodelære.

– Jeg er interessert i ting som politiske prosesser, politiske institusjoner og hvordan organisasjoner virker. Som leder ønsker jeg å legge til rette for at de jeg jobber sammen med skal kunne gjøre en best mulig jobb. Man må ha en tydelig organisering slik at alle vet hvilke arbeidsoppgaver og ansvar man har, og det tar jeg med meg i styrearbeidet, sier Skålnes.

Les også: Frykter ikke netthandel

Til tross for sitt alltid velkledde ytre er det ikke med vellyst han beveger seg inn i et prøverom, røper han med et smil. Men han liker at Sartor etter hvert har fått et meget godt tilbud til herrene.

Les også: Lunken til søndagsåpent

Les også

Meny