Han leder Sotra Engineering

edit today

Vårsolen skinner over Coast Center Base på Ågotnes. Fra kontoret sitt i andre etasje over Sotra Industrivarer, har Odd Magne Rød full oversikt over hva som skjer på basen. Lyden av stemmen hans lager ekko i de foreløpig tomme lokalene. – Kontormøblene kommer senere i dag, sier han.

Nå skal det ansettes

Det er ikke bare møblene som mangler. En nettside er under ferdigstillelse, det samme er logoen. Og skilt over inngangsdøren skal på plass. Innen nyttår skal det ansettes to-tre ingeniører til i den nystartede bedriften, som er sprunget ut av miljøet i VNR Verkstedgruppen (en av bransjegruppene i Vest Næringsråd). Eierne er CCB, Otic Equipment, Solid Vedlikehold, Sotra Contracting – Socon og Ågotnes Sveis. Rød har en mindre eierandel i selskapet. – Vi ser for oss at det i første omgang vil være behov for to maskiningeniører og en bygningsingeniør. De som blir ansatt får muligheten til å være med å definere fremtiden til bedriften, sier Rød. Han vil tilby et fleksibelt arbeidsmiljø, fordi han tror det er viktig for mange arbeidstakere. Rød er også opptatt av å skape et arbeidsmiljø hvor folk trives, inkludert han selv.

Gründersjel

Rød er ingeniør og sveiser/platearbeider, med internasjonal spesialisering. Han er headhuntet for å lede en bedrift litt utenom det vanlige. Rød har bakgrunn fra Frank Mohn Fusa, Aker Solutions, Sotra Contracting og One Subsea. – De har nok sett gründersjelen i meg, og det er det samme jeg ser etter når jeg nå skal ansette mine medarbeidere. Det er en styrke at jeg kjenner Sotramiljøet fra før, sier fusingen som er bosatt i Alvøen. Det nyskapende samarbeidet som har resultert i Sotra Engineering vekket oppmerksomhet under fellesstanden på Offshore Technology Days, og har høstet anerkjennelse fra HOG Energi for måten de har løst rekrutteringsutfordringene i bransjen på. Rød mener det ligger en unik robusthet og soliditet i bunn, i tillegg til verdier og tradisjoner fra den enkelte eierbedrift.

Tunge krefter – gode tanker

– For meg er dette en unik mulighet til å oppnå noe bra over tid. Hvis vi klarer å oppnå det som kloke hoder har tenkt med denne bedriften, så har vi et svært godt driftsgrunnlag. Sotra Engineering AS skal tilby tjenester innen konstruksjon og styrkeberegning. Alt fra mindre prosjekteringer som containere, baskets, tanker, kraninstallasjoner, løfterammer og – åk, til større on- og offshore konstruksjoner. Selskapet skal også tilby prosjektledelse for installasjoner og montasje av arbeidspakker «on site», både til rigger ved kai og i drift offshore. Utgangspunktet for etableringen var å sikre ingeniørtilgang for eierbedriftene, men eierne har oppfordret til å hente inn eksterne oppdrag for å sikre best mulig drift og oppbemanning. En ønsker å skape et ingeniørmiljø på Sotra.

Fakta

Sotra Engineering AS er et samarbeid mellom fem ulike eierbedrifter. Ingeniørbedriften er vokst frem gjennom miljøet i VNR Verkstedgruppen – tidligere Kompetanseforum Vest: et Gode Sirklar-prosjekt for å bedre samarbeidet mellom bedrifter innen mekanisk og teknisk industri

Les også

Meny