Riggingen er i full gang i Vestlandshallen mandag. Foto: OTD.

Håper på ny OTD-rekord

edit today

Antall utstillere er større enn noen gang, og arrangøren forventer opp mot 20.000 besøkende. – Vi nærmer oss like mange forhåndspåmeldte besøkende som i rekordåret 2011. Jeg har en liten følelse av at vi kan slå rekorden, sier en optimistisk Peter N. Keilen, Exhibition & Conference Manager for Offshore Technology Days (OTD).

Møt VNR på OTD

Det er Offshore Media Group (OMG) som arrangerer OTD – norges største årlige oljemesse. Onsdag 17. oktober braker det løs for fullt i Vestlandshallen og oljenorge samles på den største messen som noensinne er blitt holdt i Hordaland. Du finner Vest Næringsråd på stand nummer 209 17. og 18. oktober!

Større enn i fjor

– Årets messeareal er 20 prosent større enn i fjor. Vi ser at utstillerne legger mer penger i selve utstillingene enn tidligere, de har med seg mer utstyr og vil ha mer plass. OTD er ikke bare en messe, men også en viktig møteplass både for industrien og leverandørene, sier Keilen til vnr.no. Protestene fra Bergen lot ikke vente på seg da messen ble flyttet til Stavanger i fjor, på grunn av plassmangel. Suksessen var så stor at OMG har besluttet å la arrangementet gå annethvert år i Stavanger og Bergen. Det har ført til at den internasjonale Stavangermessen ONS, en av verdens ledende messer innen olje og energi, har lansert en konkurrent til OTD i Stavanger. Dette skremmer ikke Keilen.

Godt i gang med neste års messe

– ONS har et mer internasjonalt blikk. Tiden vil vise om det er marked for begge, men jeg tror det er et sterkt signal fra bedriftene at vi allerede har solgt ut 60 prosent av messearealet for neste års OTD i Stavanger, sier Keilen og legger til: – Vi vet at oljeindustrien skal investere 500 milliarder kroner i Norge frem til 2018 og at det hovedsakelig er norsk leverandørindustri som skal håndtere dette. OTD vil være en viktig brikke i dette bildet.

120 fikk jobbtilbud på messen

Rekruttering har fått stor plass på årets messe, som i fjor. 2500 studenter har meldt seg på og det vil bli arrangert speed-networking og egne events for studentene. 19 selskaper stiller ut i YP-området (Young Professionals), som er spesielt rettet mot studentene. Ifølge offshore.no fikk 120 studenter konkrete jobbtilbud under fjorårets messe. – Dette er Norges beste rekrutteringsarena, sier YP-manager Andreas Terjesen til offshore.no. Som en integrert del av OTD, tilbyr FMC Technologies «subseaskolen», som tidligere har vært del av den interne opplæringen i FMC. For studentene er dette tilbudet gratis. Fakta om OTD2012

  • 15.000-20.000 forventet besøkende fordelt på 31 land
  • 25-40 arrangementer og tekniske foredrag
  • 360 stands
  • 2500 studenter deltar
  • 410 Speed Networking-møter
  • Over 125 drilling- og subseaselskaper
  • Over 75 modifikasjons- og konstruksjonsselskaper
  • Over 95 operasjon- og produksjonsselskaper
  • Over 65 engineering- og konsulentselskaper

Se bildene fra fjorårets OTD her! Alle foto: Inger Elise J. Økland/vnr.no. [nggallery id=14]  

Les også

Meny