Har gitt millionbeløp til gode formål

edit today

Trenger du midler? Send søknad til Vest Næringsråd, Postboks 199, 5342 Straume mrk. Sparebanken Vest – VNR fondet. Søknaden må inneholde prosjektbeskrivelse, budsjett og regnskap (om mulig). Fristen for å søke er 28. september. Siden Sparebanken Vest – VNR-fondet ble opprettet i 2004 er det blitt delt ut et millionbeløp fordelt på 29 prosjekter/bedrifter. Yogastudioet på Brattholmen var en av aktørene som fikk midler i fjor. – Det viser at Vest Næringsråd er en arena for både små og store bedrifter, og at de små bedriftene blir sett og ivaretatt. Midlene har jeg brukt til videreutdanning, forteller gründer og Bikram-instruktør Brit Misje Haugro. Hun sa opp lærerjobben på Ågotnes og flyttet til USA med familien – og ble hektet på yoga. Da hun kom tilbake til Bergen og oppdaget at denne indiske yogatypen ikke fantes i Bergensregionen, reiste hun til Mexico og utdannet seg til Bikram-instruktør.

Stor idrett

– Jeg driver en liten bedrift på Sotra, men på verdensbasis er dette stort. Det finnes 5000 Bikram-sentre over hele verden, forteller hun. At strilene har kastet seg over yogaen er slett ikke overraskende når det finnes 50 millioner Bikram-tilhengere verden over. På ett år har bedriften økt aktiviteten og omsetningen betydelig. – Det siste halvåret har vi vært to instruktører.  Vi startet med å tilby tre yogatimer i uken. Nå tilbyr vi 3-4 timer daglig. Jeg har akkurat sendt en tredje instruktør til Los Angeles for å ta den nøvendige utdanningen, og i løpet av neste år regner jeg med å ha en fjerde på plass, forteller gründeren, som lenge har vært på utkikk etter større, egnede lokaler.

Kunder fra hele Bergensregionen

– Jeg ser etter lokaler fortrinnsvis på Straume, men er åpen for det meste på strekningen mellom Straume og Bergen. Vi trenger 300 kvadratmeter, samt garderober med dusjer for begge kjønn, sier hun og legger til at et Bikram-senter som nylig åpnet i Sandefjord var bygget med hjelp fra kommunen på grunn av den store helsebringende gevinsten av Bikram-yoga. Mange har fått løst opp stive nakker og muskelplager, forteller hun. Planen er å benytte 130 kvadratmeter til en yogasal med plass til 50 brukere. I dagens lokaler på Brattholmen er det kun 15 personer som får plass på hver time. Tilbudet dekker ikke etterspørselen. – Det er veldig kjekt å se at det går så bra med Yogastudioet, vi håper det løser seg med nye lokaler slik at bedriften får rom til å ekspandere. Formålet med fondsmidlene er å kunne bidra til gründervirksomhet i regionen, sier VNR-leder Per C. Aarsand.

Delta på utdelingen

Midlene fra Sparebanken Vest – VNR-fondet vil bli delt ut på Høstfesten til Vest Næringsråd 1. november på Panorama Konferansehotell. Der vil også de prestisjetunge prisene Årets Bedrift og Årets Gründer bli delt ut. Fristen for å foreslå kandidater til disse prisene er 5. oktober. Send e-post tilvnr@vnr.no med begrunnelse. Meld deg på Høstfesten her!

Les også

Meny