Henning Hauso og Per C. Aarsand.

Henning Hauso blir Vest Næringsråds nye daglig leder

edit today

Vest Næringsråds kommende daglig leder har bred erfaring innen finans-forsikring og medlemsorganisasjoner som Kreditorforeningen Vest og Kredinor.

Henning Hauso er utdannet jurist og jobbet som advokatfullmektig i tre år før han ble leder for depot og mislighold i Vital Forsikring. Han har vært en del av ledelsen for privatdivisjon i Vital Forsikring, og var videre med på å etablere Frende Forsikring i 2007 hvor han var salgs – og markedsdirektør. Fem år senere ble han administrerende direktør i Kreditorforeningen Vest, som fusjonerte med Kredinor SA januar 2015 og ble Kredinor.

− Jeg har jobbet mye med endringsledelse og kommersielt fokus i  virksomheter. Skjæringspunktet med å jobbe på tvers av det offentlige og private interesserer meg stort. Jeg liker utfordringer og er glad i mennesker, sier Hauso.

Skulle egentlig ha «et friår»

Etter at Kreditorforeningen Vest fusjonerte, hadde Hauso egentlig tenkt til å bruke dette året til å«roe ned» og tilbringe tid sammen med kona Stine og deres tre barn på 25, 22 og 17 år.

− Jeg skulle reise enda mer til hytta på Kvamskogen, gå turer, jobbe litt med forelesninger for BI og sparebanker og rett og slett slappe av for første gang i mitt liv, sier Hauso og ler.
Det ble ikke helt som han hadde tenkt.

− I desember fikk jeg øye på stillingsannonsen i Vestnytt og ble motivert til å søke. Det var spesielt det å jobbe på tvers av det offentlige og private og stikkord som «videreutvikle VNR», «styrke posisjonen» og«bedre økonomien», som motiverte meg til å søke. Gjennom intervjuprosessen har motivasjonen bare blitt sterkere og sterkere og nå gleder jeg meg bare til å starte opp til høsten sier Hauso.

LES OGSÅ: Mange vil bli daglig leder i VNR

Et sosialt vesen

I jobben som daglig leder får Hauso bruke advokaten, kommunikatoren og pedagogen i seg, noe han ser frem til.

− Jeg er opptatt av å nå frem og forenkle ting med ledelsesstruktur i bunn. Jeg har hørt mye positivt om Vest Næringsråd, og gleder meg til å jobbe med Per og få kapitalisert på hans kunnskap, sier Hauso.

Fra 1. september vil han jobbe sammen med Per C. Aarsand, som pensjonerer seg 1. november. Hauso vil delta på VNRs medlemstreff og arrangementer i tiden fremover, og ser frem til å bli kjent med Vest Næringsråds medlemmer og samarbeidspartnere.

Hauso er ikke lokalkjent, men kjenner regionen utenfra.

− Jeg stiller med blanke ark. Jeg tror jeg har evnen til å bli kjent med folk raskt og tror også jeg sammen med politikere, administrasjonen i kommunene og ikke minst medlemmene i VNR kan styrke næringslivet på Sotra. Samtidig har jeg ingen bindinger og vil tilstrebe å ha en objektiv tilnærming til alle, påpeker han:

− De første månedene gjelder det å lære mest mulig av Per, noe jeg gleder meg til.
NY DAGLIG LEDER I VEST NÆRINGSRÅD: (til høyre) Per C. Aarsand, nåværende daglig leder i Vest Næringsråd (VNR) går av med pensjon fra 1. november. Henning Hauso blir Aarsands etterfølger og starter 1. september.

NY DAGLIG LEDER I VEST NÆRINGSRÅD: (til høyre) Per C. Aarsand, nåværende daglig leder i Vest Næringsråd (VNR) går av med pensjon fra 1. november. Henning Hauso blir Aarsands etterfølger og starter 1. september.

Derfor fikk Henning jobben

Svært mange gode, kvalifiserte søkere med solid utdannelse og solid erfaring har søkt på stillingen som daglig leder i Vest Næringsråd.

− Henning Hauso fremstod som den beste kandidaten etter en omfattende og grundig ansettelsesprosess. Han har solid utdannelse, relevant og grundig erfaring – og det viktigste – han har de rette personlige egenskapene til å fylle en slik oppgave, sier Thomas Skålnes, styreleder i Vest Næringsråd.

Styret har hele tiden sett etter en kandidat med de riktige personlige egenskapene.

− Vi ville ha en daglig leder som er god på nettverksbygging, arrangementerog har faglig tyngde til å få gjennomslag for VNRs saker, forteller Skålnes:

− Henning Hauso kan bringe utviklingen av VNR videre inn i fremtiden, etter det solide fundamentet som Per har lagt.

Les også

Meny