Her blir det hotell

edit today

Noen få kilometer fra Panorama konferansehotell, der Korsfjorden møter havet, ligger Marstein Fyr med sin lange og spennende historie. De tre hovedbygningene på øyen ble totalrenovert i 2010 og fremstår som et moderne konferanse/festlokale med totalt 22 sengeplasser fordelt på 11 rom. Fra 1. mai overtar Panorama driften av overnatting- og konferansefasilitetene på Marstein fyr. Overnatting på fyr ved kysten er ikke unikt i reiselivssammenheng, men tilbudene som finnes er hovedsakelig basert på utleie og ikke direkte knyttet til høystandard hotelldrift. – Konseptet er ganske unikt i så måte. Vi vil tilby hotellpakker som gjør det mulig å holde arrangementer delvis på hotellet, delvis ute på fyret. I tillegg vil vi selv arrangere ulike kulturarrangementer ute på fyret i sommer, opplyser hotellsjef Ole Martin Opitz.

Ny brygge

I disse dager pågår det et betydelig oppussingsarbeid ute på fyret. For å bedre tilkomsten til øyen bygges det ny og bedre brygge. Transport til og fra Panorama vil foregå med enten RIB-båt eller helikopter. – Vi gleder oss veldig til virkelig å få ut potensialet i dette fantastiske og unike stedet. Det skal være litt røft og tøft, men samtidig vil vi gjøre litt oppgraderinger uten å gjøre for store endringer, sier han. Marstein Fyr er det første landemerket i vest som møter dem som kommer sjøveien til Bergen fra Europa, og har en helt unik og spektakulær beliggenhet, skriver Panorama på sin nettside.

Bemannet til 2002

Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 2002. Marstein Fyr har en lang historie som strekker seg fra 1800-tallet, via dramatiske begivenheter under 2. verdenskrig, til noen dramatiske januardager i 2005, hvor bl.a. fyrvokterboligen ble totalskadet i det voldsomme ekstremværet «Inga». Spor etter Inga er fortsatt synlige. I 2010 ble fyret overtatt av en stiftelse hvor bl.a. Stangeland-familien fra Austevoll og kommunene på begge sider av Korsfjorden var involvert. Bedrifter og organisasjoner har hatt arrangementer på fyret senest i 2012, drevet av Austevoll Båt og Cruise.

Les også

Meny