Hun styrer Norges største forsyningsbase

edit today

– Det har vært ganske intenst de siste ukene, jeg har så vidt vært hjemme og føler jeg bare har vært innom for en dusj før neste dag er begynt, kommenterer Williams og bagatelliserer det med en liten latter.

Lønnsom oljehavn

Hastverk er hennes minste utfordring i disse dager. Hun er CCBs plassjef på Mongstad, med et sterkt prosjektteam fra CCB Ågotnes i ryggen.

Statoil har flyttet all forsyningsaktivitet fra Ågotnes til Mongstad. 1. juli overtok CCB ansvaret for base- og terminaldriften på Mongstad for Statoil, gjennom morselskapet NorSea Group. Kort tid etter at kontrakten var i boks med Statoil, kjøpte CCB like godt hele driftsselskapet Mongstadbase AS.

Les også: CCB kjøper Mongstadbase

Havneanlegget på Mongstad blir Norges og kanskje også Europas største forsyningsbase, målt i tonnasje. CCB mener at overtakelse av selskapet vil skape et grunnlag for optimal ressursutnyttelse både på Mongstad og Ågotnes.

At overtakelsen skjer midt i fellesferien gjør ikke innkjøringsfasen enklere.

Høy aktivitet

Fire båter ligger til kai samtidig. Kraner i arbeid, kjettinger pendler kontrollert frem og tilbake i svak vind. Lasting og lossing, ankerhåndtering, sjøfrakt, HMS og sikring – og ikke minst opplæring, pågår for fullt. Så mye som 300.000 utgående tonn skal håndteres årlig. Dette krever mye forberedelser og kontroll.

– Dette er en mulighet til å kartlegge behovene for endring i arbeidsprosesser, tilpasse og implementere, tilrettelegge og finne optimale løsninger. Det er blant annet etablert et helt nytt varemottak, forteller Williams.

I november venter den store ildprøven: Statfjord og Gullfaks.

CCB-modellen

– CCB har alltid funnet en vei opp og frem. I løpet av de 40 årene bedriften har eksistert har vi bygget opp et faglig nettverk på Ågotnes, og den modellen ser vi tendensen til her på Mongstad også. Samlet har CCB og Mongstadbase 70 års erfaring, påpeker plassjefen.

Samhandling med øvrige aktører på Mongstad er viktig, med et felles mål om å være fasilitator for interessenter som ønsker å etablere seg der.

– Vi skal bidra til verdiskaping lokalt og regionalt, legger Williams til, som for øvrig sitter i styret i Industriutvikling Vest AS, som er en industriinkubator på Mongstad og en pådriver for industriutvikling i nordhordland og Bergensregionen.

Les også: Statoil vil leie hos CCB

Les også

Meny