– Hvorfor kommer de ikke til Øygarden?

edit today
Over tre millioner besøker Bergen hvert eneste år. Men bare et fåtall av dem kommer til Øygarden.

Med dette spørsmålet innledet ordfører Tom Georg Indrevik dialogmøtet med handel- og reiselivsnæringen. Møtet ble arrangert av Vest Næringsråd i samarbeid med Øygarden kommune og VisitBergen.

– Vi har en fantastisk natur, vi har utroleg mange spennende restauranter og aktiviteter å by på, men vi er Vestlandet sin godt gjemte hemmelegheit, mener ordføraren.

Målet var å samle aktører, og gi hverandre idear til hva man kan gjøre sammen for å trekke til seg reisende til kommunen. Med det er målet videre å løfte hverandre, og hele næringen.

Enorm økning i norske overnattingsdøgn

Blandt de inviterte var overnattingssteder, museum, restauranter, reisebyrå, kjøpesenter og virksomheter som tilbyr ulike aktiviteter.

Reiselivsdirektør, Anders Nyland i VisitBergen fortalte at Bergen hadde en 66,6 prosents økning i tallet på «norske» gjestedøgn i sommer.

– Det viser at god markedsføring virker, slo han fast.

– Arranger dannelsesreiser!

Nyland trekte også frem muligheten Øygarden har til å lage helt spesielle dannelsesreiser. Han mener etterspørselen øker etter ekte, autentiske opplevelser. Hans mål er at gjestene som kommer til Bergen skal øke varigheten på oppholdet. Akkurat nå overnatter tilreisende 1,59 døgn i snitt.

– Det er der dere kommer inn. Vi må ha flere aktiviteter å sende våre gjester til, for å få dem til å bli lengre. Da kan vi ikke bare spille natur-kortet. Det holder ikke en torsdag i februer. Vi må bli like kjent for kunst, kultur og mat som natur, mener Nyland.

Kjemper om det unike

Det samme tenker Sartor Storsenter. Senterleder Thomas Skålnes fortalte hvordan han hele tiden prøver å utvikle senteret til å inneholde noe unikt. Noe man ikke har i Bergen. For eksempel gokart, paintball, spesielle restauranter eller butikker.

– Vi må ha noe unikt. Noe som er størst eller best på en eller annen måte. Noe som gjør det verdt å ta turen, sa Skålnes.

Les også

Meny