– I´m ready to move to Norway

edit today
I all hemmelighet hadde Scalmarin og Bergen Fjord Adventures i desember besøk av stjernekokken Gordon Ramsay. Først nå får de lov å snakke om det.

– Veldig stas for oss å bli spurt og valgt til å være med på noe sånt, sier Mariann Persson, som driver Bergen Fjord Adventures fra Gründerparken Vest.

– Det var en spennende og hektisk helg. De var jo rundt førti personer i teamet hans, forteller hun.

Besøket var en del av innspillingen av serien Uncharted, et TV-program om verdens ulike matkulturer som sendes på National Geographic.

Søsknene Mariann og Knut Magnus Persson viser stjernekokken hvordan man åpner kamskjell. Fotograf er Rune Persson, den tredje i søskenflokken.

– Det er et av verdens mest sette TV-program, så det var veldig kjekt at en så stor produksjon kom til oss, sier Persson.

Håper på salgseffekt

Det hele startet sommeren 2019 da ikke mindre enn ti personer fra innspillingen kom til Bergen, Bjorøy og Vestre for å planlegge besøket som skulle skje.

Alt skulle være hemmelig. Også innspillingsdatoene i desember. Episoden fra Norge vises 19. juli på TV i USA. I Europa får vi kanskje ikke se den før i september.

– Vi håper jo på en effekt når episoden er vist. Ramsay mente selv at det kunne få veldig stor effekt for oss. Men det var før vi visste noe om hvordan 2020 kom til å bli. Det blir spennende å se hvordan det blir når samfunnet åpnes opp igjen skikkelig, sier Mariann Persson.

Ble imponert av råvarene

Fokuset under innspillingen er på Gordon Ramsay, og hans opplevelse av matkultur. Han smaker på råvarer direkte fra havet, og han disker opp retter på Villa Vestre, som Bergen Fjord Adventures driver.

– Rett etter dykket åpnet han og smakte et av kamskjellene han hadde plukket. Da var han imponert, forteller Mariann.

I programomtalen fra National Geographic står det at Ramsay måtte slite litt med vintertemperaturen i fjorden til tross for tørrdrakten han hadde på.

– Jeg stakk meg på en kråkebolle, men heldigvis var hendene numne så jeg kjente ingenting, uttrykte Ramsay.

Etter å ha kommet seg opp av vannet og smakt ferskt kamskjell, erklærte han at han var klar for å flytte til Norge, selv om vinteren.

STJERNETREFF: – Veldig stas for oss å bli spurt og valgt til å være med på noe sånt, sier Mariann Persson, som driver Bergen Fjord Adventures.

Les også

Meny