Ny daglig leder i Brødrene Ulveseth: Atle Ulveseth og Inger Kristin Ulveseth.

Ny daglig leder i Brødrene Ulveseth

edit today

– Vi skal videreføre virksomheten og kulturen som min far har dyrket frem, men generasjonsskiftet vil nok sette sitt preg på den videre utviklingen i selskapet, sier den nye direktøren i en pressemelding.

Inger Kristin er på ingen måte ukjent med selskapet som faren, Atle Ulveseth, har vært med å bygge opp. Etter endt utdanning som sivilingeniør i bygg ved NTNU og noen år i NCC i Oslo, flyttet hun tilbake til Bergen og begynte i familiebedriften.

Nå har hun jobbet 11 år i Brødrene Ulveseth, først som prosjektleder og siden som avdelingsleder, og har i tillegg vært styremedlem i 17 år.

– Det var ingen selvfølge at jeg skulle begynne i familiebedriften, men da muligheten bød seg var det ikke vanskelig å si ja. Nå ser jeg frem til å lede selskapet videre, forteller hun.

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig klar for dette og tror både de ansatte og jeg vet hva vi går til, sier Inger Kristin i en kommentar til Vest Næringsråd.

Fortsetter som styreleder

Atle Ulveseth, som har ledet selskapet siden 1986, er klar for å sende stafettpinnen videre.

– Det er utrolig flott å ha barn som ser mulighetene i familiebedriften, sier Atle, som nå flytter ut av direktørkontoret.

Han fortsetter som styreleder i familiebedriften og som leder for eiendomsselskapet Brødrene Ulveseth Eiendom AS.

Viderefører arven

Brødrene Ulveseth har vært en viktig bidragsyter i utvikling av regionen og har lang tradisjon for å ta samfunnsansvar. Når Inger Kristin nå overtar stafettpinnen, vil hun videreføre det samfunnsengasjementet Brødrene Ulveseth er kjent for.

– Vi står i dag overfor mange av de samme utfordringene som mine forgjengere sto overfor, men det er nye viktige saker jeg også ønsker å sette fokus på. Vi må blant annet jobbe strategisk for å rekruttere flere ungdommer til bygningsfagene, forteller hun.

Inger Kristin er også opptatt av å se de enorme mulighetene som ligger i digitalisering i byggebransjen.

– Familiebedriftens kultur og verdier sitter i ryggmargen og er et kompass i våre veivalg, selv når vi diskuterer ny teknologi som skal bidra til utvikling både i vårt eget selskap og byggebransjen, legger hun til.

Ny i ledelsen

Fredrik Johan von der Fehr overtar Inger Kristins rolle som avdelingsleder i selskapet. Han har flere års erfaring innen undervannsteknologi og fra byggebransjen og er utdannet sivilingeniør i bygg ved NTNU.

– Jeg ser frem til å jobbe sammen med gode fagfolk i et solid familieselskap som trekker fortiden med mot fremtiden, sier den nye avdelingslederen.

Les også

Meny