Inviterer industrien til workshop

edit today

Hvordan få til kostnadskutt uten å fire på kvaliteten? Gründer Torbjørn Lie markerer 10-årsjubileet til Lie Overflate ved å samle hele industrien til felles seminar og workshop 17. september.

«Åpenhet, tillit og samhandling skaper muligheter og lønnsomhet i endringstider», er tittelen på seminaret i regi av Lie Overflate og GCE Subsea med flere. Seminaret er gratis og åpent for alle, og går av stabelen på Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen torsdag 17. september.

Les mer og meld deg på her

– Kunnskap er nøkkelen

– At prosjekter oppleves lite kostnadseffektive, betyr at vi ikke har vært smarte nok. Ved å samle hele verdikjeden blir det lettere å få en oversikt over hvordan ulike prosesser henger sammen, samt påvirker hvor mye vi kan optimalisere prosess og leveranse, sier Lie, som brenner for å øke kunnskapen om korrosjon og overflatebehandling.

En av kjepphestene til Lie er at etterslep på vedlikehold kan bli dyrt å ta igjen.

Les også: Advarer mot unnasluntring

Hensikten med seminaret er å styrke hele verdikjeden gjennom samhandling og kunnskapsdeling. Lie er en forkjemper for samarbeid og erfaringsdeling, og er en aktiv deltaker i VNR Verkstedgruppen – som er et industrinettverk for verkstedbedrifter.

– En bærekraftig utvikling realiseres best ved å kjenne hverandres behov, muligheter og begrensninger. Vi må luke bort feil, mangler og unødvendige aktiviteter som ikke er verdiskapende, legger Lie til.

Fullt hus

Det er ikke første gang Torbjørn Lie inviterer til seminar. I fjor var temaet «Lønnsomt vedlikehold i offshorebransjen» og responsen var så stor at han måtte booke et større lokale for å få plass til alle påmeldte.

Blant foredragsholderne i år finner vi Dag Aldal, president i ClampOn, som vil snakke om utfordringene en norsk produksjonsbedrift møter i et globalt marked.

Ove Magne Kallestad, direktør for Subsea Services ER, FMC Technology, vil snakke om hvordan FMC prioriterer for å redusere kostnader og effektivisere sin produksjon.

Aktive deltakere

Etter tilbakemeldingene i fjor har arrangørene i år valgt å sette av halve tiden til «cases» og workshop, slik at hver deltaker får mulighet til å sette sin hverdag inn i sammenhengen og bidra med verdifulle innspill.

Tema for workshopen er: Hvordan oppnå bærekraftige kostnadskutt, uten å kompromisse på kvaliteten?

– Vi håper at årets seminar gir som resultat økt samhandling mellom alle involverte aktører fra oljeselskap, serviceselskap, mekanisk industri og leverandører. Forenkling, deling av kunnskap og redusert byråkrati gir oss alle muligheter til å bli mer konkurransedyktige, sier Torbjørn Lie.

Les også: Lie Overflate Årets Gründer 2014

 

 

Les også

Meny