OTD-sjef Peter N. Keilen gleder seg til å ta imot 510 utstillere i Stavanger Forum neste uke. Arkivfoto: VNR.no

«Jeg håper Sotra er forberedt på dette»

edit today

OTD-eventyret startet på Ågotnes, som en lokal leverandørmesse. 15 år senere er Offshore Technology Days Norges største årlige oljemesse, med rekordmange 510 utstillere. Arrangøren Offshore Media Group (OMG) forventer 25.000 besøkende. – Messen er for lengst utsolgt. Vi tar i bruk alt som finnes av tilgjengelig messeareal i Stavanger. Forhåndspåmeldingen er godt i rute, så alt tyder på at vi får ny besøksrekord også, sier messesjef Peter N. Keilen i Offshore Media Group (OMG), som har hektiske dager. Blant utstillerne finner du Brias, Karlsen og Sønn, Otic, Socon, Solid Vedlikhold og Ågotnes Sveis på en felles stand under navnet «Verkstedgruppen Sotra».

OTD skal hjem

Bookingen for neste års messe i Sotra Arena, med Vest Næringsråd som medarrangør, er allerede godt i gang. Keilen håper at Sotra vil være forberedt når OTD kommer hjem i 2014. Han oppfordrer innbyggerne til å spare en ferieuke til «OTD-uken» og leie ut boligen sin, slik mange i Stavanger gjør. – Det kan folk i Sotra-regionen allerede begynne å tenke på. Hotellene er fulle lang tid i forveien, derfor er det blitt en tradisjon at mange stiller boligene sine til disposisjon under OTD. Stavanger Forum organiserer dette for oss, vi må få til et lignende system på Sotra, sier Keilen.

Book et treff

OTD har de siste årene hatt et sterkt fokus på rekruttering. Young Professionals (YP), som er et eget messeområde rettet mot studenter og unge arbeidstakere, er blitt en etablert møteplass – tilrettelagt for rekruttering med blant annet speed-intervjuer. Nytt av året er et søkbart verktøy online, hvor man kan lete frem utstillere man vil besøke på stand og booke møter med personer man ønsker å snakke med, for eksempel innkjøpssjefer. – Dette har vi utviklet for at bedriftene skal få mest mulig «butikk» ut av messen. Vi vil at OTD skal være en effektiv møteplass, sier Keilen, som gleder seg til å ta imot bedriftene. Startskuddet for OTD 2013 går tirsdag kveld med et åpningsarrangement, mens selve messen starter onsdag morgen. Se listen over utstillere her!        

Les også

Meny