– Jeg har fått et annet syn på livet

edit today

Ønsker du å bidra? Send e-post til hans@sartorsenter.no

Les også: «I år klarer vi en halv million»

Se listen over bidragsytere – oppdateres fortløpende

Grunnleggeren av Sotra Gruppen fikk nylig beskjed om at han har kreft, en aggressiv type. Helt uten forvarsel ble det oppdaget tilfeldig gjennom en blodprøve under en rutinekontroll hos fastlegen.

– Det var helt uventet, som det sikkert er for de fleste, sier Jarle Vindenes til vnr.no. Han mistet sin søster på grunn av kreft for to år siden og har sett at sykdommen kan være nådeløs.

Den gode nyheten er at det ikke er tegn til spredning, og han venter nå på strålebehandlingen som skal starte etter påske.

Forskning gir resultater

– Kreftbehandlingen er nærmest revolusjonert få på år, mye takket være innsamlede midler. Jeg stoler på at Haukeland tar dette, sier den velkjente og blide forretningsmannen fra Vindenes med optimisme.

Han påpeker at det finnes veldig mange typer kreft og at behandlingen kan virke ulik på alle.

Inntekten fra den landsdekkende aksjonen går også i år til nettopp forskning på persontilpasset kreftbehandling, noe som vil bidra til mer treffsikker behandling for den enkelte og færre bivirkninger, som igjen vil kunne redde flere liv.

Regionen med det store hjertet

Næringslivet på Sotra har samlet inn over en million kroner gjennom bedriftsstafetten i regi av Sartor Storsenter og Vest Næringsråd, under den lokale Krafttak mot kreft-aksjonen. Den femte i rekken. Regionen har utmerket seg i nasjonal målestokk med sin giverglede og målet i år er å samle inn 500.000 kroner fra næringslivet. Fordi kreft også rammer arbeidsliv og kollegaer.

Les også: Bikket 200.000 med Jarles bidrag

– Jeg har fått et nytt syn på livet. I jobbsammenheng har jeg innsett at svært mye dokumentasjon og rutiner fra de 35 årene jeg har bygget opp Sotra Gruppen, sitter i hodet mitt. Det er blitt viktig for meg å få systematisert og digitalisert alt slik at det blir gjort tilgjengelig for de som skal ta arbeidet videre, sier 67-åringen som ønsker å trappe ned arbeidslivet.

– Alt som rammer en, gjør en til et sterkere menneske og en setter mer pris på det man har, sier Jarle åpenhjertig.

Han mener at bedriftsstafetten er et godt tiltak og oppfordrer alle bedrifter til å støtte aksjonen fordi forskning på dette feltet er så viktig.

Les også: Dette har Jarle ventet på i 24 år

Les også

Meny