Jobber hos Norges mest attraktive arbeidsgivere

edit today
Her er de 20 mest attraktive arbeidsplassene for unge, høyt utdannede i Norge. Equinor og KPMG er på topplisten.

Hvor vil fremtidens arbeidskraft jobbe? Den årlige undersøkelsen Young Professional Attraction Index (YPAI 2022) gir oss en pekepinn.
Nylig kåret bemanningsbyrået Academic Work «Norges mest attraktive arbeidsgivere» blant unge arbeidstakere.

Dette er de 20 mest attraktive arbeidsplassene for unge arbeidstakere i Norge:

 1. Sintef
 2. Vipps
 3. Google
 4. NRK
 5. DNV
 6. Equinor
 7. Norsk Hydro
 8. Kongsberg Gruppen
 9. Microsoft
 10. Sopra Steria
 11. Aker Solutions
 12. Finn.no
 13. KPMG
 14. Accenture
 15. ABB
 16. Bouvet
 17. EY
 18. Statkraft
 19. Schibsted
 20. PWC
– Hyggelig, men også viktig

Equinor havnet på sjette plass i kåringen.

– Hva betyr det at dere er på topp ti-listen for de mest attraktive arbeidsplassene for unge?

– Det er først og fremst veldig hyggelig, men også viktig. Equinor har en stor portefølje som inkluderer olje og gass, fornybar energi og lavkarbonløsninger, og selskapet har ambisjoner om å bli et klimanøytralt selskap innen 2050. For å få til dette, trenger vi de beste hodene med engasjement og vilje til å ta oss i den retningen. Det å være en attraktiv arbeidsplass betyr at vi kan tiltrekke oss nettopp disse menneskene, sier Kjersti Nordøy, kommunikasjonsleder i Equinor.

Frida Storedale Knappen, laboratorie-lærling i Equinor.

Frida Storedale Knappen (18) fra Hellesøy gikk kjemiprosess- og laboratoriefag på videregående. Med en far som jobber i selskapet, har hun alltid visst om Equinor Sture og Kollsnes. Derfor ble det også naturlig å søke læreplass her.

– Equinor er en stor og kjent bedrift som mange kjenner til. Da jeg søkte læreplass, var det arbeidet for en grønnere fremtid som fanget min interesse. Equinor jobber mye med fornybar energi, og hvordan vi kan jobbe mer bærekraftig. Å få være en del av dette, synes jeg er det mest attraktive med jobben min, sier Frida.

Som lærling på laboratoriet analyserer hun mange av prøvene som blir tatt i anlegget fra renseanlegget hver dag.

– Jeg mener samfunnet fortsatt vil trenge olje og gass, og at vi bør finne mer bærekraftige måter å jobbe på. Det arbeider Equinor med hele tiden, forteller hun.

Dette er også i tråd med tilbakemeldingene som Equinor får fra unge arbeidere.

– De unge i dag er opptatt av at det de gjør på jobb skal ha en mening. De ønsker å gjøre en forskjell. Å jobbe i et selskap som er så tydelig både på klimamål og som faktisk gjør noe konkret for å bygge nye løsninger både innen fornybar og lavkarbon, gjør at lærlingene har lyst til å jobbe for Equinor, sier Kjersti Nordøy.

Feiret med boller og brus

KPMG havnet på 13 plass på listen, og feiret resultatene med boller på alle sine avdelingskontor i Norge. I år startet det 215 nyansatte i KPMG nasjonalt. 21 av disse i Bergen og to er på Straume.

– Det betyr mye for oss og er noe vi har jobbet målrettet mot. Jevnlig ansetter vi nyutdannede i vår organisasjon, og at vi blir sett på som attraktive, er veldig viktig for oss. Det er kamp om å knytte til seg gode studenter. Å være synlig og bli lagt merke til er noe vi stadig må jobbe med, sier Magnar Høgh Ekerhovd, statsautorisert revisor og leder for KPMG sitt kontor på Straume.

I undersøkelsen kommer det frem at KPMG utmerker seg på ledelse, innovasjon og godt arbeidsmiljø.

– Vi har jobbet mye med innovasjon og teknologi, så det er kjekt at det blir lagt merke til. ESG og bærekraftsrapportering er også noe de unge er opptatt av, og et felt vi har lagt ned mye innsats for å bli blant de ledende innenfor vår bransje, påpeker Ekerhovd.

Hadde tre kriterier til arbeidsgiver
Jørgen Gullhav Westvik i KPMG

I januar var Jørgen Gullhav Westvik (28) ferdig utdannet fra NHH, og begynte som fast revisor i KPMG på Straume. For å finne riktig arbeidsgiver, satte han seg noen kriterier som var viktige for ham:

– Personlig utvikling, god arbeidskultur og en oppriktig arbeidsgiver som har meningsfulle arbeidsoppgaver. Jeg følte at KPMG gjorde det særdeles bra på mine utvalgte kriterier, og derfor falt valget på dem, sier Westvik.

Han har spesielt bitt seg merke i den åpne kulturen til KPMG.

– Alle er velkomne og kan være seg selv. Vi blir oppfordret til å stille hverandre kritiske spørsmål, og å være nysgjerrige. Vi ønsker å finne best mulig løsning på alle problemer. Slik bidrar vi til at det skapes gunstige fremtidige løsninger som vil være bærekraftig for alle interessenter. Dette gjør det givende å gå på jobb, påpeker han.

Les også

Meny