Årets Bedrift – her er de nominerte

edit today

De nominerte til «Årets Bedrift Region Vest» er Sotra Bil, Acos, APIteq, Periferifestivalen – og Cornelius, som stakk av med tittelen «Årets Gründer» i 2011. De nominerte er plukket ut blant 50 kandidater, som er foreslått av medlemmene. Bak kåringen står DNB, Sparebanken Vest, Nordea og Vest Næringsråd.

Kåringen finner sted på Høstfesten til Vest Næringsråd 5. november – meld deg på!

– Jeg ble oppriktig glad da jeg fikk telefon om at vi er nominert. Jeg oppfatter dette som et klapp på skulderen og et signal om at vi har gjort noe riktig, sier daglig leder og medeier Egil Hauge i Sotra Bil.

– Tanken har ikke slått meg

Bak moderne glassfasader i Straume Næringspark finner vi Sotras nyeste og sannsynligvis reneste bilverksted. Den 27 år gamle bedriften har endelig fått de lokalene den fortjener, etter en investering på 31 millioner kroner.

Sotra Bil ble etablert i Bjorøygården i 1988, som et mekanisk- og karosseriverksted. Først i 1994 kjøpte far og sønn, Olav og Egil Hauge seg inn i bedriften og startet med nybilsalg. I 2010 la de ned karosserivirksomheten og satset på det mekaniske, og i dag har bedriften 14 årsverk.

Les også: «Veikanten Auto» historie

– Vi har holdt på lenge og bare det å bli nominert er et kvalitetsstempel og en bekreftelse på at vi blir oppfattet seriøst. Jeg har ikke en gang vært inne på tanken om at vi kunne bli nominert, men jeg har jo fått med meg hva det har betydd både for tidligere vinnere av kåringen og de som har blitt nominert, sier Hauge.

Når 100 mill i omsetning

I nybilstallen er det stort sett nyheter, ingen modeller er eldre enn to år. Hauge skal ansette flere og regner med å nå 100 millioner kroner i omsetning innen fem år. Sotra Bil er landets tredje største forhandler av Tysse-tilhengere, og selger i dag flere hengere enn biler. Å være underforhandler av Kverneland Bil, som er Norges største Ford-forhandler, er en fordel. Ford Focus er verdens mest solgte bil.

– Nå ligger alt til rette for vekst på alle områder, vi har fått fasiliteter som gjør oss ufattelig mye mer effektiv på alle områder, sa han til vnr.no i sommer.

Fakta om kåringen

  • «Årets Bedrift» er en hederspris som årlig deles ut til en bedrift i regionen som har utmerket seg spesielt, og som oppfyller gitte kriterier. Prisen ble første gang delt ut i 1998. Se hvem som har vunnet tidligere
  • Kåringen finner sted på Høstfesten til Vest Næringsråd 5. november på Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen.
  • Juryen består av revisor Knut Inge Sylta, VNR-leder Per C. Aarsand og Marianne Bjorøy, påtroppende ordfører i Fjell.
  • De nominerte til «Årets Gründer» plukkes ut av styret i Vest Næringsråd i slutten av oktober, etter de samme kriteriene. Denne kategorien ble opprettet i 2004.

Les også

Meny