Den nye fabrikken skal stå ferdig over nyttår. Foto: Marine Bioproducts/Biomega

Kan bli årets bedrift – se de nominerte

edit today

Biomega kan bli kåret til Årets Bedrift 2011 i region vest. Det er klart etter at juryen har nominert fem kandidater, som konkurrerer om den gjeve tittelen. De andre kandidatene er Mento Service, Sekkingstad, Treningssenteret Sprek og Blidog Turbuss Vest. Kåringen skal skje på VNRs Høstfest 27. oktober. Les også: Her er de nominerte til Årets Gründer

– Kjekt å bli lagt merke til

– Uansett hva utfallet blir, så er det veldig hyggelig å bli nominert. Vi er inne i en krevende periode der vi har fokus på bygging av ny fabrikk, samtidig som vi har full produksjon hele døgnet, og nominasjonen er en stor motivasjonsfaktor for alle, sier daglig leder Ola Flesland til vnr.no. Juryen omtaler Biomega som “en innovatør innen marin bioteknologi” og har vektlagt Biomega sin aktivitet i Sotra Marine Industrinettverk og at de satser tungt med et nytt anlegg på Skaganeset. God utvikling i omsetning og lønnsomhet er også tatt med i juryens vurdering. Biomega er et datterselskap av Marine Bioproducts, som har et stort fokus på utvikling. – Vi ønsker å gjøre mer ut av restråstoffene, og gjøre dem til salgbare produkter. At vi lykkes må være grunnet en riktig og målrettet satsing, samt en dyktig stab som står på. Vi opplever også god støtte fra Sund kommune, sier Flesland.

Unik bioteknologisk satsing

I forbindelse med byggingen av det nye fabrikkbygget, som skal stå ferdig rundt nyttår, har selskapet lansert planer for et bioteknisk forskningssenter. Skaganeset er et ideellt sted for et slikt senter, ettersom det allerede ligger bedrifter her som følger fisken fra sjøen til matfatet. Senteret vil være det første av sitt slag i Norge, og det er allerede signalisert støtte fra Innovasjon Norge til prosjektet. Tanken er at forsknings- og utdanningsinstitusjoner skal kunne benytte seg av senteret til blant annet utvikling av nye produkter, heter det i nyhetsbrevet til Gode Sirklar. Planene kom frem på et medlemsmøte i Sotra Marine Industrinettverk (SMI), som jobber for å utvikle en sterk marin klynge, etter subseamodellen på Ågotnes. – Vi har fått midler fra Hordaland fylkeskommune til et forprosjekt, for å kartlegge om det er grunnlag for en marin næringsklynge på Skaganeset. Dette arbeidet starter neste uke, sier Flesland til vnr.no. Senteret vil kunne styrke klyngen, og trekke flere bedrifter til Skaganeset. – Vi ønsker å skape ringvirkninger i området, sier Flesland.

Les også

Meny