Årets TV-aksjon har fått navnet "Stå opp mot urett" og går til Amnesty International.

– Klarer vi å slå Bergen?

edit today

Fjell kommune kom i fjor på en andreplass over næringslivsbidrag i Hordaland, bare slått av Bergen. – Med en kollektiv innsats har dere i år muligheten til å igangsette tidenes giverstafett på Sotra, sier Åse Schytte, fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Hordaland, til vnr.no. VNR-leder Per C. Aarsand følger opp med følgende utfordring: – I år skal vi slå Bergen! Mandag kveld var beløpet som er gitt fra næringsliv og organisasjoner kommet over 1,2 million kroner. Følg innsamlingen live her! Hun legger til at uten et sterkt engasjement ute i alle fylker og kommuner vil TV-aksjonen aldri klare å få den oppmerksomheten den fortjener og trenger. Et samarbeid mellom Vest Næringsråd og TV-aksjonen Hordaland betyr mye for å øke dette engasjementet, sier hun. – Et engasjert næringsliv gir økt engasjement i hele lokalsamfunnet. Vi opplever at slike steder får større bidrag på bøssene, og dermed øker også det totale innsamlingsresultatet. Ved å bidra til TV-aksjonen får bedrifter mulighet til å engasjere sine ansatte, bidra til å stå opp mot urett, og en unik mulighet til assosiere seg med TV-aksjonen NRK, som er en sterk merkevare, påpeker Schytte.

Verdens største innsamlingsaksjon

TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere. Aksjonen genererer i snitt 4000 medieoppslag hvert år. I 2010 var det samlede bidraget til TV-aksjonen fra lokalt næringsliv i underkant av 17,5 millioner kroner. Etter at flere kommuner satset på samarbeid med lokalt næringsliv i fjor ble næringslivsbidraget til TV-aksjonen i 2011 over 27,5 millioner kroner. Dette er en økning på 64%. På giverstafett.no kan man enkelt gi et beløp til TV-aksjonen og utfordre en annen bedrift, organisasjon eller en forening i lokalsamfunnet til å bidra. På den måten skapes en stafett som løpende oppdateres på nett der alle i Norge kan følge med på Sotra sine bidrag.

«Stå opp mot urett»

Inntektene fra årets TV-aksjonen skal brukes til å etterforske og dokumentere overgrep, undervise i menneskerettigheter, fremme rettighetene til kvinner og minoriteter, og jobbe for å få løslatt ulovlig fengslede gjennom aksjoner, kampanjer og oppmerksomhet. Hvert år jobber 7000 frivillige landet over med å organisere innsamlingen i sin kommune, og over 100.000 bøssebærere banker på over 2 millioner dører søndag 21. oktober.

Les også

keyboard_arrow_up