Victoria Søderstrøm (t.v) og Ingvild Lervik.

Klekker ut nye radiojournalister

edit today

– Det er ikke lov til å ha med mobiltelefonen i studio, sier Rolf Øvretveit til gruppen av ungdommer som er samlet i radioens lokaler i Einarsengården en tirsdag ettermiddag. Noen skriver manus, andre har slått seg ned i sofaen. Ungdommene, som er 12 og 13 år, har lært intervjuteknikk og å redigere intervjuene. I dag skal de på luften – direkte, for aller første gang. Slikt blir det spenning av. – Jeg har vondt i magen, er redd for å si noe feil, sier Ingvild Lervik med et nervøst smil. Hun skal være programleder sammen med Victoria Søderstrøm. I teknikkrommet på den andre siden av plexiglasset sitter Irene Ulveseth. Det er hun som skal få dem på luften – noe hun tar med knusende ro. – Jeg er litt spent, men har gjort det noen ganger og er trygg på hva jeg skal gjøre. Jeg liker å holde på med tekniske ting, sier hun.

Fikk støtte

Det var under Høstfesten 2011 at Radio Sotra mottok 25.000 kroner i støtte fra Sparebanken Vest/VNR-fondet. Klikk her for info om hvordan din bedrift kan få støtte! – Elevene er de samme som deltok i forrige runde av skolekonkurransen 12 rette. I juni skal det velges ut nye elever, og disse ungdommene vil bli faddere for de nye, forteller Øvretveit. Kun de mest motiverte ungdommene som passer til å lage radio får bli med videre. – Jeg har lyst til å bli journalist, det virker spennende. Har alltid likt å skrive, og har lyst til å lære mer om å intervjue folk, sier Elida Kristine Våge. – Det er bra å få inn litt nytt blod i radioen. Håpet er at de skal få interesse for faget, og få lyst til å bli journalister, sier Øvretveit. Han mener at flere journalister fra regionen vil bidra til økt markedsføring av Fjell, Sund og Øygarden.

– Skummelt, men gøy!

Den røde lampen utenfor studio forteller at Ingvild og Victoria er «on air». Øvretveit er strålende fornøyd med innsatsen. – Jeg ble så nervøs! Det var skummelt – men gøy, utbryter Ingvild når sendingen er over. Alt gikk som det skulle.  

Les også

Meny