Alle foto: Klyva.

Klyva utvider: åpner kafe i Øygarden

edit today

Med naturaktiviteter på menyen, håper øygardsbedriften Klyva å lokke til seg flere eventyrlystne grupper når de i juni skifter navn til Klyva kafe og opplevelsessenter. – Folk får muligheten til å kjøpe kaffe, is, muffins og lignende, samtidig som de kan komme hit og få informasjon om for eksempel Nordsjøløypa. Det forteller daglig leder og medeier Cato Risløw til vnr.no. Kafeen er godkjent av Mattilsynet og skal ligge i Klyva sine lokaler på Torsvik.

Nettverksbygging i vill natur

Har du noen gang spist middag med en forretningsforbindelse ute i en villmarksleir? Lyst til å oppleve kysten vår på en helt ny måte? Bygge nettverk i nye situasjoner? Da er VNRs Vårtreff, i samarbeid med Gode Sirklar/Kysteventyret, den 26. mai midt i blinken. – Vi satser vi på en uslåelig miks av gode naturopplevelser. God mat, teambuilding og aktiv samarbeidstrening i villmarksleir, sier VNR-leder Per C. Aarsand med et stort smil. Vikingøksekast, pil- og bueskyting, tømmerstokkøvelser og luftgeværskyting er bare noen av opplevelsene deltakerne kan velge blant på Vårtreffet. De sprekeste får sjansen til å oppleve kysten med juv- og klippevandring, en to og en halv-timers fottur i flott natur. Løypene kan graderes for personer som vegrer seg for høyder. – Det handler om å pushe grenser. Motivasjon og mestring, sier Risløw. Uansett hva man ønsker å være med på er rådet hans: – Kle deg etter været. Gode joggesko holder i tørt vær, ellers anbefales gode fjellsko, råder han.

Doblet omsetningen i fjor

Opplevelsesaktøren Klyva ble etablert i 2008 som et enkeltpersonforetak. Året etter ble selskapet omgjort til et AS, eid av Risløw og Øystein Torsvik, som eier 50 prosent hver. Omsetningen steg fra 184.000 kroner til 507.000 kroner i 2009. I fjor doblet selskapet omsetningen, og man regner med å doble også i år, sier Risløw. – Vi har en ny lavvo med plass til 50 personer, og har investert i en ny taubane (zipline) som er 120 meter lang og som henger 16 meter over bakken. Man kan bruke klatreveggen opp, og “fly” ned igjen med taubanen, forteller Risløw. Alt fra store firma som trenger å bygge opp fellesskapet etter en omorganisering eller lignende, til utdrikkingslag og mindre grupper, benytter seg av Klyva sine opplevelsestilbud. De tilbyr pakker for grupper på inntil hundre personer, gjerne med båttransport fra Bergen. – Konferanser og kurs i våre lokaler, kombinert med utendørs moro for deltakerne, blir mer og mer populært. Vi samarbeider med blant andre Iros Consulting for at våre kunder skal få mest mulig ut av teambuildingen, sier Cato Risløw.

Les også

Meny