Konferanselavvo i skauen

edit today

Tenk deg at konferansestolene er byttet ut med trebenker og skinnfeller. I stedet for hvitmalte vegger og glass er du omgitt av trær, skog og natur. Susing fra ventilasjonsanlegget er erstattet av fuglekvitter og naturlig stillhet.

I stedet for oppgaver på et papir blir deltakerne utfordret til refleksjon gjennom praktiske oppgaver.

Fra bigeskjeft til heltidsjobb

– Vi kom til et vendepunkt der vi valgte å gjøre dette til mer enn en bigeskjeft. Siden høsten 2014 har vi jobbet med dette på fulltid. Vi ser mange muligheter og har troen på at vi skal lykkes med enda mer, sier Roger Skoge, som er utdannet elektriker og teolog.

Sammen med idrett- og friluftslæreren Trond Tyssøy drev Skoge med kurs og utleie av kajakk da det åpnet seg en mulighet for å overta Sotra Villmarksenter etter Håkon Hauge i 2010.

Siden har de hatt 300-400 bedriftsbesøk på campen i Spildepollen i Sund, på det meste 250 deltakere samtidig. Omsetningen endte på nesten 1,3 millioner kroner i 2014.

– Bergenserne elsker det

Mens bergenserne valfarter til Sotra Villmarksenter, uteblir strilene.

– De fleste kundene kommer fra Bergen, på Sotra er det få som vet om oss. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Skoge.

Mellom grantrærne står en stor, hvit lavvo som er overraskende romslig når man kommer innenfor. Her er det plass til 50 personer. I teltet ved siden av, med benker og bord og «villmarks-atmosfære», er det plass til 150 personer. Tar man med ute-områdene er kapasiteten enda større.

– Været har aldri satt noen stopper for opplegget. Men det har hendt at damer har kommet iført skjørt og høye hæler, selv om de har vært informert om at det kanskje ikke er helt optimalt her, forteller Skoge med et smil.

Oppgradert lavvo

– Vi jobber med å oppgradere lavvoen til en fullt utstyrt konferanselavvo hvor det er mulig å holde en powerpoint-presentasjon for eksempel. Mange ønsker det. Vi kan dessuten dra nytte av det i lederopplegget som vi har sammen med Human AS, sier Tyssøy.

Inne i lavvoen pleier deltakerne å sitte rundt bålet for en gjennomgang etter øvelsene. Her kobles resultatene til arbeidshverdagen – målet er at opplegget skal sette spor i hverdagen.

– Vi er opptatt av kvalitet. Dette skal være mer enn en fest, vi ønsker å skape varige effekter i bedriftene. Ulike øvelser får frem ulike utfordringer i et samarbeid. Øvelsene er lagt opp slik at alle deltakerne er med på å påvirke resultatet og vi vektlegger kommunikasjon og det å se ting fra flere vinkler, forklarer de.

Sotra Villmarksenter har i flere år hatt et samarbeid med Panorama Konferansehotell og tilbyr hotellpakker til bedriftene. De samarbeider også med Turbuss Vest og Glesvær kafe. Grillmat hører med om sommeren, høysesongen.

Les også

keyboard_arrow_up