Landet viktig avtale med Apply Lervik

edit today

I verkstedet til Karlsen og Sønn i Straume Næringspark er produksjonen av ventilasjonskanaler til boligkvarterene på Gina Krog og Ivar Aasen-feltene akkurat kommet i gang. Store syrefaste konstruksjoner som er flere meter lange og veier opp mot 47 tonn.

Daglig leder Frank Karlsen anslår at den lukrative avtalen med boligkvarter-spesialistene Apply Lervik på Stord har en nettoverdi på opp mot 7 millioner kroner for Karlsen og Sønn, med mulighet for mer.

Kan bli mer

Et eget team i verkstedet skal jobbe med leveransene til Apply Lervik. Alt skal produseres på Straume og fraktes med trailere til Stord.

– Dette er en utrolig viktig avtale for oss i et litt labert marked som tydelig er preget av forsiktighet og nøysomhet, sier Karlsen til vnr.no og sikter til Statoils kostnadskutt, som han merker tydelig.

– Vi har opsjon på forlengelse av avtalen, og har fått signaler på at tonnasjen kan bli utvidet, sier Karlsen optimistisk.

Tillitserklæring

Han ser på avtalen som en tillitserklæring.

– Vi vet at vi ikke var den billigste i anbudsrunden. Vi har tidligere vist at vi leverer kvalitet til rett tid. De har sett på totalen og valgt oss, påpeker Karlsen.

– Når Statoil skal spare skjelver leverandørindustrien, men tjenester knyttet til drift og vedlikehold vil det uansett være behov for. I en slik situasjon vil det lønne seg å satse på hester man vet kommer i mål, legger gründeren til.

Karlsen og Sønn var en av de første bedriftene som etablerte seg på Straume for 40 år siden. Nær 80 prosent av produksjonen er rustfrie leveranser til olje og gass-næringen, resten er relatert til akvakultur.

Bedriften har 17 ansatte, og ble av Vest Næringsråd nominert til Årets Bedrift Region Vest i 2013.

Les også: «Jeg er blitt kritisert for å være for snill»

Les også

Meny