Julie Øverland (29) er ansatt som administrasjonsleder i LieOverflate. Foto: Silje Ulveseth

LieOverflate styrker bedriften

edit today
15. juni tiltrer Julie Øverland (29) som administrasjonsleder i LieOverflate.
[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

− Dette er en utrolig spennende mulighet. Jeg er alt godt i gang og gleder meg til å se hvor dette bærer, og jeg er spent på hvordan LieOverflate ser ut om to år, sier Julie Øverland til Vest Næringsråd.

Øverland har vært innleid i seks måneder gjennom Bemanningsxperten og har imponert stort. Hun har bakgrunn fra restaurantbransjen og har jobbet 10 år i Egon, hvor hun har jobbet som daglig leder. Nå blir regnskap og personalhåndtering hovedoppgavene hennes i LieOverflate.

Daglig leder i LieOverflate, Torbjørn Lie, ser på nyansettelsen som en investering i egen organisasjon. Nylig ansatte han også Marit Louise Espnes Thomsen som produksjonsplanlegger.

− For oss er det viktig å ha bredde i organisasjonen vår. Nå har vi fått tak i både nytt personell og system og videreutvikler dette. Vi rigger og styrker organisasjonen innad for å kunne ta imot større og flere bestillinger, og sikre at vi følger opp og levere den kvaliteten som kundene våre krever, sier Lie.

Har doblet antall ansatte siden 2017

For 2,5 år siden så det ikke like lyst ut for bedriften, som bestod av åtte ansatte etter at Lie Overflate Teknikk ble begjært konkurs i desember 2016. I dag er det 16 fast ansatte i LieOverflate og seks innleide.

− Det er veldig spennende tider og det har vært bra trøkk i år. Vi har blant annet metallisert kraner for Njord A-plattformen, og jobbet offshore på NOV (National Oilwell Varco) sine offshore kraner, opplyser Lie.

Industrien står fremfor en stor utfordring, ifølge Lie.

− Bransjens største utfordring er å rekruttere kompetente folk. Det er for få utdanningsinstitusjoner som utdanner overflatebehandlere og industrimalere har blitt mangelvare. Da blir vi tvungen til å tenke nytt, sier han;

−  Vi trenger å omstille oss og finne på nye smarte løsninger for å kunne levere skreddersøm i serieproduksjon.

LIEOVERFLATE: Torbjørn Lie og Julie Øverland. Foto Silje Ulveseth

LIEOVERFLATE: Torbjørn Lie og Julie Øverland. Foto Silje Ulveseth

LES OGSÅ: LieOverflate har snart doblet antall ansatte

Satser på nye markeder

Nå satser LieOverflate også på markeder innen betong, oppdrett og offentlig infrastruktur, og er godt i gang med å digitalisere driften.

− Hverdagen er det viktigste prosjektet. Vi skal bli enda mer effektive, fleksible og få mer flyt i hverdagsproduksjonen, sier Øverland.

Daglig leder er opptatt av å humanisere de digitale endringene, men at dette må skje i takt med de ansatte.

− Det viktigste er å ivareta og investere i de ansatte som skal utføre jobben, og samtidig sikre et motiverende arbeidsmiljø med kunnskapsoverføring, sier Lie.

[divider line_type=»No Line»]

Les også

Meny