Lot regnet øse ned

edit today

Mens regnet øste ned ute, vekket Tor flammene i gamle fans fra scenen på Skikkelig Mat.

Med tre-retters middag og i dunkel belysning og intim atmosfære tok Tor Endresen og gitarist Jan Arne Knutsen restaurantgjestene med tilbake flere tiår – til den gang «Lollipop» var høydepunktet på NRK.

– Dette var veldig kjekt, noe helt nytt på Sotra. Vi falt for totalpakken: god mat og god musikk. Det blir veldig intimt på dette stedet – hit må vi ta med hele venninnegjengen! sier Monica Paulsen. Hun fanget opp arrangementet på Facebook og tok turen fra Loddefjord sammen med Renate Aase Kuven.

Rykende ferskt

Tor Endresen benyttet anledningen til å handle te og annet kortreist knask fra butikkhyllene mellom gamle slagere og ferske låter.

– Utrolig gøy at det finnes folk som har en ide som dette og som våger å sette den ut i live, sier Endresen, som selv setter stor pris på å spise et godt måltid. Men noen stjernekokk er han ikke selv, legger han til og sikter til katastrofemiddagen i «4-tjerners middag» på TV Norge.

– Vanligvis når man får gourmetmat så er det en liten bit borti en krok og noe grønt i en annen krok, med en strek med saus imellom. Fisken jeg fikk i kveld var utrolig god og jeg ble skikkelig mett, skryter den drevne Bergensartisten, som også presenterte et par rykende ferske låter.

Endresen feirer i år 10-årsjubileum med Ausekarane, som skal spille inn samleplate før de legger ut på sommerturne og avslutter med et spesialskrevet jubileumsshow på Ricks.

Snakkis

Siden første konserten med The Licksome Chicks i august, som ble utsolgt på under ett døgn, har Skikkelig Mat hatt fullbookede arrangement – enkelte med ventelister. I mars er det bare å lete frem «Ball»-genseren og tennissokkene, når de inviterer til 80-tallsparty med Stein Hauge og Jan Arne Knutsen.

– Konseptet har slått skikkelig an. Det har blitt noe folk snakker om og vi ser på det som god markedsføring. Men det er ikke her den største fortjenesten ligger for oss, sier daglig leder Trond Birkeland, som eier restauranten sammen med søsteren May Bildøy.

Bratt læringskurve

De åpnet restauranten sammen med to andre aksjonærer i november 2014 – uten noen som helst erfaring i bransjen. Det har vært en bratt læringskurve, humrer han.

– Dette er ikke noe vi blir rike av, det er utfordrende og hard jobbing. Men jeg ville absolutt gjort det igjen og vi ser at dette er liv laga. Fra en famlende start har vi hatt en positiv utvikling og får drahjelp både fra kinoen og Egon, som trekker mer restaurantgjester til gaten, sier Birkeland.

Han legger til at butikken hadde et «hinsides» salg i november og desember, men at salget er økende også ellers i året.

– Butikken er som en landhandel og gir restauranten en spesiell atmosfære som vi får enormt mange positive tilbakemeldinger på, sier Birkeland.

 

Les også

Meny