Mer skjerpet med sunnere mat

edit today

De siste årenes forskning har vist at riktig mat øker konsentrasjonen og innlæringsevnen. Et stabilt blodsukkernivå hos deltakerne vil gi arrangørene et mye større utbytte av møtet eller konferansen, og sikre at møtedeltakerne er friske og opplagte gjennom hele arrangementet, mener hotellkjeden Radisson Blu. Sammen med ernæringsfysiologer fra Bama, har de lansert et helt nytt matkonsept som har fått navnet “Brain Food”: mat som gir optimal næring til hjernen. – Sunn mat er in i tiden. Vi har i mange år servert frukt til våre konferansegjester, men det er først nå at vi virkelig satser profesjonelt på mat som gir energi til møter og konferanser på hotellet. Vårt mål er selvsagt at arrangørene skal bli så fornøyde at de vil fortsette å bruke oss. Kanskje vil noen oppleve bedre resultater i bedriften som følge av mer lønnsomme konferanser, sier Nina Askvik, General Manager ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen.

Spiser mer grønt enn før

Det er lunsjtider på Radisson Blu Hotel Norge, en helt vanlig tirsdag. Møtegjester fra Olympiatoppen og Bergen Kommune siger inn i restauranten. Påfyll av energi må til før de kan fortsette dagens viktige toppidrettskonferanse. Gjestene forsyner seg fra buffeten. Forskning viser at maten vi spiser påvirker hjernen – da er det viktig at vi spiser riktig mat som sikrer høy hjerneaktivitet og reaksjonsevne. – Ser du at vi har plassert grønnsaksrettene nærmest, slik at gjestene gjerne lar seg friste til å forsyne seg med dem først? Tidligere hadde vi dessertene og kakene der, sier Askvik. Nå står dessertene lengst unna. Askvik legger til at mange møtedeltakere gjerne blir ukonsentrerte og slappe etter en tung lunsj, Brain Food skal motvirke dette. Morgentrøtte møtedeltakere kan dessuten få en oppfriskende müsli-smoothie i forkant av konferansen, om arrangøren ønsker det. – Undersøkelser viser at kun fire av ti spiser frokost, påpeker hun.

Etterspurt tilbud

Det mangler ikke på innbydende mat i buffeten – både varm og kald. Brain Food lages primært av lokale og ferske råvarer, masse fisk, fullkornsprodukter, frukt og grønt. Rene råvarer med minimal industriell bearbeiding. Kjøttet skal ikke inneholde mer enn ti prosent fett, og sukker er erstattet med andre naturlige søtningsstoffer som honning. – Kokkene våre har også stort fokus på at maten skal smake godt og se fargerik og innbydende ut, maten skal også oppleves med øynene, sier Endre Olsen, Food and Beverage Operation Manager. Han legger til at kokkene ved hotellet er svært engasjerte i konseptet, til tross for at matlagingen krever mer planlegging enn før. Kokkene har blitt satt på skolebenken for å lære mer om hva ulik mat gjør med kroppen vår, og sammen med Bama har de jobbet frem oppskrifter. – Vi lanserte Brain Food for to uker siden, og har allerede solgt inn 100.000 kroner ekstra på konseptet. Det viser at satsingen er riktig, sier Tone Kleiveland, Sales Manager. Det er ikke bare hotellgjestene som får nyte godt av satsingen, også i kantinen serveres sunnere mat og det er et større fokus på kostholdet blant de ansatte.

Les også

Meny