Merkevarebygging med stoppeklokke

edit today

Det var 350 personer som stilte til start i Straumemila første gang i 2007. I år ligger alt til rette for ny deltakerrekord under søndagens løp. – Det meste vi har hatt er 670 deltakere i 2009, men ruskevær ødela for oss i fjor, og kun 500 personer møtte opp. Langtidsvarselet nå ser veldig lovende ut, så vi satser på ny deltakerrekord i år, gliser markedssjef Oddvin Klubben i VestNytt (bildet).

Tradisjon

For femte året på rad går løpet av stabelen på arbeidernes frihetsdag den 1. mai. Start- og målområdet er ved Sartorparken på Straume. – Vi vil få flest mulig mennesker ut på tur, derfor har vi også turklasser uten tidtaking. Men vi ønsker å utfordre flere kvinner og menn til å delta i seniorløpet. Blir det mange nok deltakere i den klassen kan vi opprette flere klasser, for eksempel en bedriftsklasse, sier Klubben. Også i år går en andel av deltakeravgiften til et veldedig formål. – I år vil vi støtte Nest Sotra United sin deltakelse i OL i Aten, i tillegg til Sotra Røde Kors Hjelpekorps, sier Klubben.

Klar, ferdig – løp!

Seniorløpet er selve mila, og er for kvinner og menn over 16 år. Man løper først til krysset mot Våge/Foldnes, tilbake til Straume og ned på kaien ved Smith Stål Vest i næringsparken, og så i mål ved Sartorparken. Om lag to av tre deltakere er med for opplevelsens skyld, og skygger unna stoppeklokken. Deltakere i turklassene kan enten ta den korte løypen på 4,4 kilometer, eller den lange på 7,5 kilometer. Mosjonsløpet for aldersbestemte klasser er på 4,8 kilometer. Det er ett løp for barnetrinnet, ett for mellomtrinnet og ett for ungdomstrinnet. De yngste deltakerne får premie alle sammen, og her er det ingen tidtaking. I de andre klassene er det de tre raskeste jentene og guttene som blir premiert. Det vil dessuten bli trukket noen premier blant alle deltakerne.

Vinn en sykkel

Klubben gleder seg til søndagens løp, og lokker med fine premier, pokaler og massevis av heder og ære. – Også i år er hovedpremien en sykkel, sier markedssjefen med et smil. Straumemila er, i likhet med den årlige nissefesten, viktige arrangementer for lokalavisen. Klubben mener at reklameverdien er stor. – Når det gjelder merkevarebygging, så tror jeg vi får veldig mye igjen for å ha disse to arrangementene hvert år, sier han. Friidrettsgruppen til Nordre Fjell IL er teknisk arrangør, og en rekke sponsorer fra næringslivet på Straume bidrar med blant annet premier.

Les også

Meny