– Milepæl for å nå klima-målet

edit today
H2 Productions kjøper unikt hydrogenanlegg. Skal produsere hydrogen basert på naturgass med integrert CO2-fangst.

H2 Production har signert kontrakt med Zeg Power om kjøp av hydrogenanlegget som nå blir etablert i Energiparken. Dette blir et pilotanlegg som markerer første fase på veien mot storskala hydrogenproduksjon i Øygarden kommune, skriver selskapet i en pressemelding.

Anlegget har forventet produksjonsoppstart i løpet av første kvartal 2023. Prosjektet har mottatt investeringsstøtte fra statlige Enova.

Ronny Haufe, CCB. Arkivfoto: vnr.no
Ronny Haufe, adm. dir i H2 Productions.

– Vi er svært glade for å ha landet denne strategisk viktige avtalen, og vi er stolte av å kunne være en såkalt first mover i hydrogenmarkedet, sier administrerende direktør for H2 Productions, Ronny Haufe.

Første etablering knytt til CO2-lagring

I Energiparken pågår allerede flere viktige, klimavennlige etableringer. Det er her det nasjonale mottaks- og deponeringsanlegget for CO2 blir etablert, i regi av Northern Lights som en del av den nasjonale klimasatsingen, Langskip.

Nullutslippsproduksjon av hydrogen vil være et viktig bidrag til Energiparken og vil passe godt inn i parkens formål som lokasjon for miljøvennlig industri.

Kan utvide etter testperioden

Etter en testperiode av hydrogenanlegget, vil det tilrettelegges for en oppskalering på samme lokasjon. Neste steg i prosessen er større produksjonsanlegg som vil ha en vesentlig økning i kapasitet, med planlagt oppstart i slutten av 2024. I en videre utvikling kan flere slike anlegg settes opp parallelt og volumet eskaleres deretter.

– Dette vil være et viktig bidrag og en betydelig milepæl for å nå de mål Norge har satt seg i med tanke på Paris-avtalen, mener Haufe.

H2 Production er ett av flere 100% eide datterselskap av CCB Energy Holding.

Les også

Meny