– Nå ble jeg veldig glad. Jeg skulle gjerne vært der

edit today
Kurt R. Andreassen tok imot hedersprisen Årets fyrtårn via live-overføring fra terrassen på Tenerife.

Vest Næringsråd opprettet i 2018 denne hedersprisen. Formålet er å hedre en person, som enten gjennom sitt selskap eller organisasjon har hatt en positiv betydning for regionen. Juryen som består av styret i Vest Næringsråd, skal i sin avgjørelse legger til grunn en helhetsvurdering basert på kriteriet: Personen utgjør en betydning utover seg selv.

Bak prisen står Vest Næringsråd i samarbeid med SpareBank 1 SR-Bank. Vinneren blir tildelt et kunstverk laget av Marianne Skjelbred. Motivet på kunstverket er fra Marsteinen fyr.

Juryens begrunnelse for tildelingen i 2023:

«Behagelig, konstruktiv, reflektert, løsningsorientert, gjennomgående hyggelig og oppriktig nysgjerrig på mennesker du møter. Slik blir årets fyrtårn beskrevet. Og hvorfor blir du hedret med denne prisen? Jo, fordi du i en årrekke har jobbet i bedrifter her, og fordi du jobber for at det skal skje næringsutvikling her.

Allerede på slutten av 90-tallet hadde du Bergen havn til Ågotnes med i strategiplanene. Og du var en pådriver og styremedlem i organisasjonen som skulle få realisert Sotrasambandet. Nå skjer det.

I over førti år var du ansatt i CCB – bortsett fra et par å i Liegruppen på midten av 90-tallet. Men du ble hentet tilbake og ble adm dir.

Aldri syk og borte fra jobb. Bortsett fra dagen da dokken sank. Da følte du deg dårlig og holdt sengen helt til budskapet om dokken kom. Et kvarter senere var du på jobb likevel.

Den dagen sier det meste om hvordan du er: Verdiene som sank var glemt, og i mediestormen som fulgte hendelsen fokuserte du på lettelsen over at ingen ansatte ikke hadde kommet til skade.

– Jeg er skrudd sammen slik at når jeg står midt i en utfordring, så velger jeg å fokusere på løsningene.

Dette sa du i et Vestnytt-intervju for fire år siden, da du skulle pensjonere deg. Men for deg betyr ikke det å pensjonere seg at du legger ned arbeidet. Du blir stadig hanket inn i styrer og strategiarbeid, og er ettertraktet.

På vegne av juryen har jeg den store ære å utnevne deg til Årets Fyrtårn 2022: Kurt Rune Andreassen

Les også

keyboard_arrow_up