Norges eneste garasjeløp?

edit today

– Dette er spennende og kreativt, sier friidrettspresident Tore Hordnes om Kystbykarusellen. Han kjenner ikke til tilsvarende garasje-løp i Norge.

Tirsdag kveld gikk startskuddet for det første løpet i Kystbykarusellen. Vel 60 mosjonister stilte til start og jobbet seg oppover parkeringsdekkene i Kystbygarasjen – tørrskodde og uten verken motvind eller regn i fjeset.

Innendørsløp

Nyvalgt president i Norges Friidrettsforbund, Tore Hordnes fra Bergen, er positiv til det som kan være Norges eneste garasjeløp. Innendørsløp finnes det mange av, men han kjenner ikke til tilsvarende garasjeløp.

– Dette er spennende. Kjekt at folk er kreative. Det finnes ikke så mange slike muligheter, det må være en viss størrelse på parkeringsgarasjen for å få det til, sier Hordnes til vnr.no.

Kystbygarasjen åpnet i november i fjor og er Norges største underjordiske parkeringsanlegg. Kun Klostergarasjen i Bergen kan måle seg med Kystbygarasjen. Men å få til et tilsvarende løp som Kystbykarusellen kan bli vanskelig der, påpeker Hordnes.

– Klostergarasjen er jo alltid full av biler, sier han.

Kystbykarusellen disponerer to hele etasjer i Kystbygarasjen under avviklingen av løpene.

– God stemning

Løpskarusellen blir arrangert av Pådriverne As og Ågotnes Løps- og Triatlonklubb, som har inngått en avtale med Sotra Kystby om bruk av garasjen. Distansene er vekselvis 5 og 10 kilometer. Neste løpsdato er 17. november. Arrangørene er fornøyde med starten.

– Det første løpet gikk kjempefint! Det var gode oppvarming, god stemning og gode tilbakemeldinger. Vi var spente på om dekket ville være glatt å løpe på, men det var det ikke. Det var god luft og passelig temperatur, sier Yvonne Torgersen Hetlevik.

Felles oppvarming er det Sprek og Blid som tar seg av. Treningssenteret ligger like ved nedkjøringen til garasjen. Deltakere får også tilgang til toalett- og garderobefasilitetene før og etter løpet.

– Det skal være gøy

Hun legger til at hun håper flere får øynene opp for denne muligheten til å trene inne i vinter.

– Mosjonsløp har fått sin renessanse det siste året. Vi ønsker at dette skal være gøy og en motivasjon i hverdagen for alle – det er ikke meningen at superproffe løpere skal få nok et løp å bryne seg på, understreker Torgersen Hetlevik.

Hun er sammen med samboeren Bjarte Hetlevik sentral i sykkelmiljøet på Sotra, og initiativtakerne til sykkel-VM 2017 Bergen. Pådriverne AS står også bak tidenes første triathlonløp i Øygarden: «Coastman», som ble arrangert for første gang 9. august i år.

Les også: Spektakulært er deres mellomnavn

Kystbykarusellen

Kystbykarusellen blir arrangert på tirsdager med start kl 19 på følgende datoer:

  • 5 km. 27.10, 08.12, 28.12, 19.01 og 01.03
  • 10 km. 17.11, 28.12, 09.02 og 22.03

 

 

Les også

Meny