Ny hederspris til Cornelius

edit today

I konkurranse med 70 andre sjømatrestauranter over hele landet ble Cornelius i går kåret til årets «Smak av kysten»-restaurant.

Utmerkelsen kom under et Smak av kysten-arrangement i går kveld.

– Vi visste ingenting om det på forhånd. Det er fantastisk at vi fikk denne utmerkelsen, det betyr grådig mye fordi vi vet at det er restauranter i toppklasse og de fremste sjømatbedriftene i landet vi konkurrerer med, sier Alf Roald Sætre.

Stor betydning

Sætre, også kalt Skjellmannen, startet Cornelius Sjømatrestaurant på Holmen sammen med diplomkok Odd Einar Tufteland i 2003. Stedet ligger like utenfor Brattholmen på Sotra og har daglige båtavganger fra Bergen.

De ti siste årene har Cornelius vært en «Smak av kysten»-restaurant. Det er en nettverksarena der formålet er å stimulere til best mulig utnyttelse av de gode råvarene som finnes langs norskekysten. Smak av kysten har hatt stor betydning for Cornelius sin suksess, mener Sætre.

– Når man driver restaurant helt isolert ute på en liten holme, er det viktig å tilrettelegge for at våre kokker og servitører ikke blir isolert, men får impulser utenfra. Gjennom Smak av kysten har de fått blomstre og utvikle seg faglig og det har bidratt til at vi har fått beholde dem, sier Sætre.

Tilbyr overnatting

Cornelius har utviklet seg til å bli en anerkjent restaurant både nasjonalt og internasjonalt, med en rekke hederspriser, deriblant kåret til Årets Gründer av Vest Næringsråd i 2011.

Les også: Cornelius blir VM-restaurant

Les også: Hederspris til Cornelius

Les også: På New York Post sin favorittliste

Restauranten er stadig under utvikling, og tilbyr nå også overnatting på Holmen for inntil tolv personer i et luksus-feriehus. I tillegg har de utvidet kapasiteten og kan nå ta imot 370 gjester fordelt på 6 ulike lokaler. Der er også et fullt utstyrt konferanserom til inntil hundre personer.

– Med det nye overnattingstilbudet ønsker vi å satse på teambuilding til mindre grupper, hvor vi tilbyr for eksempel skalldyrkurs, aktiviteter, vinsmaking og overnatting. Med «Fra havbunn til tallerken»-konseptet vårt får deltakerne være med på hele prosessen, fra det å hente opp råvarer fra sjøen til å delta i tilberedningen, forteller administrativ leder Christina Bollmann Lie.

Nyhet til båtfolket

Akkurat nå pågår en utvidelse av kjøkkenet, samt etablering av en ny utendørs lounge på nordsiden, med overbygg og varmeovner.

– Dette tilbudet er rettet mot båtkunder som kommer uanmeldt, og det er noe vi vet er savnet. Her vil de kunne få kjøpt lette retter og noe godt i glasset, sier Lie.

 

 

Les også

Meny