Ny sommerhit fra Hege Turøy

edit today

Det har vært et travelt år for visepop-dronningen. I mars 2015 gav hun ut albumet «Som en vind» og ble nominert til «Kulturprisen 2015» i Fjell kommune. Nå er hun aktuell igjen med radio-singelen «Sommer i luften».

–  Er det sommerlåter som er din greie?

– Det har blitt en del sommerlåter, ja. Det blir ofte til at jeg kikker ut vinduet mitt her på Ågotnes og blir inspirert. Da blir det lett til at låtene mine handler om vær, vind og årstider, sier Hege Turøy (41) og ler.

Radioprogrammet «Norsk på norsk» på NRK P1 har allerede bekreftet at de vil spille den ferske låten hennes, som har premiere torsdag 7. april klokken 21:00 på Logen Bar.

NY RADIOHIT? Hege Turøy er aktuell med sin nye singel «Sommer i luften».

NY RADIOHIT? Hege Turøy er aktuell med sin nye singel «Sommer i luften».

Har eget plateselskap

Det er fem år siden Turøy bestemte seg for å drive sitt eget plateselskap, Hege Turøy. «Sommer i luften» er hennes niende utgivelse.

– Det er veldig mye arbeid, men jeg liker å kontrollere hva jeg skal gjøre og vite at jeg kan stå inne for det, forklarer artisten.

Hun har følgende råd til andre som drømmer om en musikkarriere:

– Ikke sitt og vent på at andre skal oppdage deg, eller la det være opp til andre om du skal kunne få til en karriere i det du brenner for. Det viktigste er å sette seg ett mål, vite hvor du er nå og hvor du vil ende, og finne veien dit. Lage en plan for hvordan du vil ha det og følge den. Ha gode folk rundt deg som du kan stole på og vær lojal mot de som er med deg på veien, råder Turøy.

– Jeg tror du kan utrette mye om du klarer å fokusere på dine oppgaver og ikke tenke så mye på hva du ikke har fått gjort eller hva andre gjør. Det er i alle fall min filosofi.

Nå er hele april booket, og Hege Turøy skal blant annet holde konsert på Glesvær Kafe 30. april.

LES OGSÅ: Hege Turøy inviterer til intimkonsert

Derfor synger hun på norsk

Turøy hadde akkurat gitt ut debutalbumet «Finally» i 2001, da hun plutselig fikk inspirasjonen til en norsk låt.

– Det var helt klart en prosess å bestemme seg for å gå fra engelsk til norsk. Jeg synes man formidler på en helt annen måte når det er norsk. Det blir mer ekte. Og nå er det ingen vei tilbake! Jeg klarer ikke å skrive engelske låter lenger, innrømmer Sotra-artisten.

Det er trolig flere norske hits å vente fra Turøy.

– Jeg jobber mot et nytt album, avslører hun.

Les også

Meny