Nye muligheter på Laksevåg

edit today

Mens by-planarbeidet for Bildøy pågår på Sotra, arbeider bergenserne med planarbeid for Laksevåg en båttur unna.

– Vi skal forandre utsikten fra Fløyen, sier daglig leder Asbjørn Algrøy, som hver dag kjører fra Bildøy og over Sotrabroen for å komme på jobb.

Fra sitt kontor i Damsgårdsveien har han utsikt mot et industriområde som har hatt stor betydning i næringsuviklingen i Bergen, inntil finansmennene Mjellem og Karlsen slo BMV konkurs og Bergen Group valgte å satse på Hanøytangen i stedet.

Total fornying

I dialog med byrådet og fylkesmannen, ønsker Marin Eiendomsutvikling å realisere en langtidsrettet og ambisiøs plan for området som innebærer både boliger og arbeidsplasser, og som skal være et signalprosjekt innen miljø og byutvikling.

– Med alle godkjenninger på plass vil vi få realisert 70.000 nye kvadratmeter svært fleksible kontorbygg, 100.000 når vi tar med eksisterende bygningsmasse. Det vil skape et helt nytt arbeids- og boområde ved sjøen – midt i byen! forteller Algrøy engasjert.

Attraktivt

Skipsbyggertradisjonen skal synliggjøres i arkiktekturen. Planen inkluderer blant annet utfylling av 60 dekar i sjøen. Marin Eiendomsutvikling ser for seg at tørrdokken skal bygges inn med glass og omgjøres til konsertsal, bibliotek og kulturhus.

Beliggenheten vil være attraktiv for bedrifter og ansatte, og vil kunne romme 3000 – 4000 arbeidsplasser, sier Algrøy. «Nye Laksevåg» vil gi Bergen opp mot 1600 flere, tiltrengte boliger, en park og almenning som skal stimulere til liv også etter arbeidstid.

– Vi vil gi Laksevåg tilbake til folket! I tillegg vil vi ha Laksevåg-fergen tilbake, i ny og moderne utgave, sier han.

Politikerne i Bergen har gitt positive signaler, men foreløpig er de politiske planprosessene i oppstartsfasen.

Les også

Meny