Rammet av oljekutt – frir til lokalmiljøet

edit today

Ågotnes Hotell tvinges til å tenke nye markeder og har blant annet investert i en bedre bar-løsning som gjør det mulig å øke inntjeningen vesentlig på en god underholdningskveld.

– Før var det vanskelig å komme frem til baren på en god underholdningskveld. Nå har vi etablert tre «rene» arbeidsstasjoner og kan jobbe mye mer effektivt, sier Grethe Smedhaug, manager for Ågotnes hotell og Public cafe og bar. Hun anslår at man tidligere har tapt en halv time med salg per kveld før baren ble utvidet.

«Trubaduren» kommer

Med en «american diner»-profil på maten og dobbelt så mange underholdningskvelder, vil Smedhaug lokke lokalbefolkningen til Ågotnes’ eneste utested. Den populære raspeball-torsdagen vil hun også holde på – og de hjemmelagede kjøttkakene på tirsdager.

– Jeg vet at mange vil savne dette lokale tilbudet om det forsvinner. Da er det for sent å angre på at man ikke benyttet seg av det. Her kan folk komme alene – man treffer garantert noen man kjenner! sier Smedhaug.

Allerede kommende fredag blir det underholdning av plateaktuelle Andre «Trubaduren» Algrøy, som spiller på Public den siste fredagen i måneden. «Minke-sangen» hans har gått som en farsott på sosiale medier. New Age Rockband, med kjente lokale helter, spiller 17. april.

Merker nedgangstidene

Med sin sentrale, bedriftsnære plassering vegg i vegg med Esso på Ågotnes, har overnattings-, konferanse- og restauranttilbudet nytt godt av de gode tidene i olje- og gassnæringen siden oppstarten for fem år siden.

Det begynte å endre seg i november og Smedhaug har måttet spare inn to hele årsverk til nå. Hun utelukker ikke ytterligere innsparinger.

– På hotell-siden er det veldig stille. Take away-markedet har utgjort 25 prosent av omsetningen vår og den er nå borte. Vi merker godt at enkeltbedrifter har innført forskjøvet arbeidstid, slik at de slipper unna overtidsmat, forteller Smedhaug.

Fullbooket i mai

Samtidig begrenser investeringer i mer moderne, teknologisk utstyr reiseaktiviteten og behovet for overnatting til et minimum. Et lyspunkt er det rekordstore konfirmantkullet i år.

– Vi er fullbooket i mai! Jeg er positiv – det skal gå bra, vi skal overleve. Men det krever litt mer støtte fra lokalbefolkningen, sier Smedhaug, med bønn om at du tenker deg om neste gang du kjører inn til Straume for å spise middag.

Les også

Meny