Rekordoppslutning om Januartreffet

edit today

Rekordmange lot seg lokke til Ågotnes i dag, deriblant de tre ordførerne i regionen. – Hva forventer du å få ut av dette, som ordfører? – Å bli bedre kjent med næringslivet, og kunne dra nytte av hverandre. Vi vet at det er kamp om kompetansen. Kommunen må jobbe mer med å tilrettelegge for bedre tilgang på blant annet ingeniører, sørge for å opprettholde teknologilinjen og gjøre kommunen attraktiv å bo i, sier fjellordfører Eli Årdal Berland (H) til vnr.no.

– Gode på totalløsninger

Strømme Group AS var først ut blant aktørene på programmet. Bedriften er totalleverandør av mekaniske løsninger til offshore- og onshorekunder. – Vi pleier å si at hvis du kan tegne det, kan vi lage det. Vi er skikkelig gode på kombinasjonsjobber – fra ide til ferdig produkt, sa daglig leder Yvonne Torgersen i Strømme Group. Strilalam BA snakket om dyrevelferd med lokalt slakteri. Bøndene bak selskapet ønsker å satse mer offensivt i 2011. – Vi utelukker ikke at det kan bli aktuelt å ta inn andre dyr som gris, storfe og hjort i matproduksjonen – for å utnytte de nye lokalene våre bedre, sa Elin Ulveseth Minde. Hun la til at man allerede nå har fått bestillinger på nær halvparten av pinnekjøttet som skal produseres til jul.

Tre bilder auksjonert bort

Fokus Bank holdt en presentasjon, og benyttet anledningen til å invitere VNRs medlemmer til en stor innflyttingsfest når banken er på plass i nye lokaler i Christian Michelsens gate 6b, det gamle Block Watne-hjørnet, i mai. Samtidig sikret banken seg to av bildene som Vex-gruppen auksjonerte bort til inntekt for det lokale ungdomsprosjektet ”Felles Ansvar” og ”Robin Hood-huset” i Bergen. Radio Sotra kjøpte et tredje av maleriene, og senere på dagen ble enda ett av bildene solgt. Aktørene bak kulturarrangementet Straumedagene, som går av stabelen 16. -19. juni i år, presenterte en mix av musikk, familieaktiviteter og annen moro – og ba samtidig om sponsorstøtte. Et interessant program, og en arena for å treffe potensielle kunder, fikk Jon Steinar Midlang, daglig leder av Glesvær kafe og catering, til å ta turen. – Jeg prøver å gå så ofte jeg kan. Det er interessant å høre hva ulike bedrifter driver med, og hvem vet – plutselig treffer man de rette kontaktene, sier Midlang. Også Ole Martin Opitz, salgs- og markedssjef for Panorama Konferansehotell som åpner i mars, benyttet anledningen til å bli bedre kjent med næringslivet i regionen. – Vi ønsker å trekke til oss kunder i hele Norge, men det nærmeste markedet er vel så viktig, sier han. Strilalam er en selvsagt samarbeidspartner for konferansehotellet. – Det er ikke alltid like lett å ta seg tid til medlemstreffene, men det er en fin måte å treffe folk på, bli oppdatert på hva som rører seg i næringslivet og gjøre seg mer synlig. Jeg har aldri angret på at jeg gikk på et medlemstreff, sier banksjef Lisbeth Turøy i Handelsbanken.  

Les også

Meny