Godt miljø blant Odfjell Drilling sine ansatte på Straume. Foto: vnr.no

Rekrutterer med eksperthjelp

edit today

– Vi vet hvor ingeniørene er, de vet hvordan vi skal få tak i dem, sier executive vice president Kurt Meinert Fjell i Odfjell Drilling til vnr.no Møt Odfjell Drilling og Colours på Maitreffet – meld deg på her!

Blikkfang-effekten

40-årsjubilanten Odfjell Drilling er et privateid internasjonalt bore-, brønntjeneste- og ingeniørselskap med base i Bergen. Selskapet har 3000 ansatte fordelt på 20 land. Store vekstambisjoner krever at man skiller seg ut i mengden for å knytte til seg nødvendig kompetanse. Derfor har de inngått en 3-årsavtale med Colours. – Vårt samarbeid med Colours er absolutt et rekrutteringstiltak. De plukker opp verdiene våre og evner å kommunisere dem ut på en god måte. Vi vil ha en blikkfang-effekt på stillingsannonsene våre, og det har gitt effekt i form av gode søkertall, sier Fjell. Sotra-regionen er et viktig område for rekruttering, forteller han. På Odfjells ingeniørkontor i Straume Teknologisenter jobber 50 ansatte, og tallet er økende.

Kommuniserer ut for mye

Colours ble etablert for 10 år siden, som det første bransjerettede design- og kommunikasjonsselskapet, rettet mot vekstbransjene offshore, shipping, energi og marin sektor. Kommunikasjon er en uutnyttet kraft i industrien, mener direktør Jacob Grieg Eide i Colours. – Endel bedrifter ser på kommunikasjon som en utgiftspost og ikke en verdiskapende investering. Når alt ligger til rette for vekst og bedriften taper anbud etter anbud, har man et kommunikasjonsproblem i bedriften, sier Grieg Eide, som har en sivilingeniørgrad i marinteknologi, i tillegg til en mastergrad i industridesign. – Ofte når man ikke frem med budskapet til kunden fordi man kommuniserer ut for mye, man er ikke tydelig nok på å kommunisere ut fortrinnene for kunden, eller man evner ikke å finne de rette arenaene for nettopp dette, legger han til og nevner Vest Næringsråd som en viktig arena. – Mange bedrifter prøver å være lik alle andre, og ender opp med å drukne i mengden. Vi er opptatt av å finne det unike ved hver bedrift, det som gjør at bedriften skiller seg ut i mengden, sier han.

Fortell hva du kan

Odfjell Drilling har managementet på Maracceide Island Innovator ved Hanøytangen, som klargjøres for boring på norsk sokkel. Klassing av Deepsea Atlantic står for tur. Vil man ta del i aktiviteten er kommunikasjon viktig. – Hva må til for å bli leverandør til Odfjell? – Vårt bidrag til verdiskapingen i Sotra-regionen vil nok variere fra år til år. Vi handler ikke fra hvem som helst, men effekten av Island Innovator er merkbar også på Sotra. Vi har ulike kriterier som skal oppfylles, og mange av kundene våre er gjengangere. Sotra er viktig, særlig med tanke på den subseakompetansen som finnes der. Det finnes sikkert aktører som vi ikke kjenner til, sier Fjell med oppfordring om å ta kontakt.

Les også

Meny