Christian Kvalvik og Linn Ellingsen driver restauranten Hellesøy Mat og Vin helt nord i Øygarden. Her er det lurt å bestille bord på forhånd! Foto: Inger Elise J. Økland/vnr.no

Restaurantdrømmen i havgapet

edit today

Helt nord i Øygarden – der veien blir til vann, står Christian Kvalvik på kjøkkenet og stirrer ut på havørnen mens han lager mat til gjestene i restauranten hans. Slike øyeblikk er ikke alle kokker forunt. – Her er det heftig natur uansett vær. Noen dager skyller bølgene helt opp på vinduene – det er et fantastisk skue, mener Ålesunderen som har realisert restaurantdrømmen ytterst i havgapet sammen med faren Tommy Kvalvik. Samboeren Linn Ellingsen fra Gøteborg er restaurantsjef.

Kvalitetsbevisst

Begge kommer fra restaurant og utelivsbransjen. Christian har jobbet som kokk i 10 år i Norge, Sverige og New Zealand. Med seg i staben har de Christians søster som en stund gikk i lære hos selveste Pascal – mannen som revolusjonerte kake-Norge. Det begynte med cateringselskapet Dekk Bord og et kokken-hjem-konsept, og i november åpnet de restauranten Hellesøy Mat og Vin med konferansefasiliteter til 40 personer. De har inngått samarbeid med Kystmuseet, og ønsker kontakt med flere aktører. – Vi har fått velig god hjelp fra Kysteventyret, sier Linn.

Fisker fisken selv

Enten du går for tre-retters, en seks-retters eller en «dagens», garanterer de at absolutt alt er laget fra bunn og mest mulig kortreist. Her får du ikke kjøpt vafler, og tradisjonell cateringmat som snitter og koldtbord er ikke det det de lager mest av. – Vi markedsfører våre egne varianter, hvor gode råvarer og kvalitet blir vektlagt, sier Christian. – Vår meny varierer med sesong og tilgang. Vi fisker fisken selv, baker brødet selv og bruker lokale råvarer i størst mulig grad. Vi er opptatt av at «dagens» skal være av god kvalitet, at man skal være mett og god når man går herfra og at prisen ikke er for stiv, forteller paret.

Utvider åpningstidene

Starten gikk tregt – før det tok helt av i januar. De første månedene i året gikk over all forventning. Fra å ha åpent kun lørdager og søndager, utvidet de til fredager. Nå vil de også ha åpent på torsdager, og trenger å styrke bemanningen. – Vi har hatt gjester fra hele Bergensregionen, og turister fra utlandet som har vært fra seg av begeistring over å finne en restaurant så langt ute i havgapet. Det er også kjekt at lokalbefolkningen bruker restauranten. Søndager er det fullt her, vi har måttet avvise folk i døren som ikke har bestilt bord på forhånd. Det er jätte kul, sier Linn.

Les også

Meny