Riggingen er i gang

edit today

– Monteringen og riggingen vil pågå kontinuerlig helt frem til markedet åpner 7. desember, sier en spent prosjektleder Linn Turøy i Sartor Holding.

I tre uker skal Sotraplassen være dekket av salgs- og serveringsboder, tivoli-karuseller, scene med kultur-innslag av barn – alt som hører med på et tradisjonelt tyskinspirert julemarked. Pågangen for å delta som utstiller på markedet har vært helt enorm og bodene ble fylt opp på et øyeblikk.

Les også: «Slåss» om bodplass på julemarkedet

Med rundt en million besøk på Sartor Storsenter i desember vil det garantert bli folksomt på julemarkedet, som skal bygges opp ute på Sotraplassen under et tak av julelys.

Elever i arbeid

– Vi har lært å måle, bygge og bruke verktøy. Det har vært gøy å holde på med dette, sier Vegard Indrevær i 1BAa ved Vg1 bygg- og anleggsteknikk på Askøy.

Det skrus, løftes og monteres. Elever fra Askøy videregående skole er i full sving med å sette sammen 120 deler til 11 forseggjorte, rødmalte julemarkedboder. Arbeidet med bodene har stått på timeplanen helt siden lærerstreiken ble avblåst i høst, forteller faglærer og fjellsokning Torbjørn Hoem. Det er han som har designet bodene.

Meningsfylt

– Dette er arbeid som sees igjen ute og elevene lærer nøyaktighet og samarbeid. Vanligvis bygger elevene moduler som rives igjen når læringsmålene er nådd. Det er kjekt å vite at disse bodene skal brukes om igjen år etter år, sier Hoem.

Oppdraget for Sartor bidrar til materialbesparelser for skolen; penger som kommer elevene til gode. Det blir en aldri så liten pizzafest for klassen, forteller de.

Turøy roser skolene for godt samarbeid og løsningsorienterte forslag. Også Sotra vidaregåande skule avdeling Sund, samt Laksevåg og Arna bidrar med boder, mens Os videregående skole bygger bord med tak til Julemarkedet.

 

Fakta

  • Julemarkedet arrangeres av Sartor Storsenter, og er en videreutvikling av Fiskarbondens Marknad, som ble startet av Gode Sirklar/Kysteventyret. Fiskarbondens Marknad er en innarbeidet lokal utsalgsarena for lokale mat- og håndverksaktører, og ble et selvstendig samvirke ved årsskiftet 2012/2013.

Les også

Meny