Såpe, toalettpapir og kaffe

edit today

Solgløtt lyser opp den nye butikken på haugen bak rådhuset i Fjell. Bak store vindusflater er det fargerike kontormøbler og innbydende utstillinger.

Bergensbedriften er totalleverandør av forbruksvarer og kontormøbler til næringslivet, og åpnet butikk i Ekkobygget på Straume i februar 2012. Nå har Norengros flyttet ut av «gryten» og inn i lysere lokaler på Skjenet, bak Vestnytt.

Les også: Norengros satser med butikk på Straume

Lettere adkomst, større plass

Målet med Sotra-etableringen var å kapre enda flere bedriftskunder og få innpass på privatmarkedet. Siden har alle piler pekt oppover. Omsetningen i oktober var 50 prosent høyere enn oktober i fjor, den største økningen blant butikkene i Sartor Storsenter, ifølge Sissel Brusdal Solhaug.

– Vi flytter for å lette adkomsten for kundene og leverandørene, i tillegg til at vi nå har større plass til å vise frem kontormøblene våre – som vil få større fokus fremover, sier Brusdal Solhaug, salgs- og markedsansvarlig for butikkene.

– Åpningsdagen sist uke var super, med over 140 handlende kunder. Bare positive tilbakemeldinger – det er gøy! legger hun til.

Showrom

Norengros forsyner blant annet Bergen kommune og samtlige av omegnskommunene med alt av varer som innen renholdsartikler og «tørk». Selv om kun en liten del av den totale omsetningen skjer i butikkene, er butikker et satsingsområde for Norengros.

– Butikkene fungerer som showrom for selgerne våre og bidrar til at vi fanger opp mindre bedrifter. Selv om bedriftsmarkedet er vår primære kundegruppe, får vi flere privatkunder – som nå står for 20 prosent av omsetningen i denne butikken, kan Brusdal Solhaug opplyse.

Tett på kundene

– Vi får et tett forhold til mange kunder, det er ikke bare et handleforhold. Kundene setter pris på at vi husker hva de handlet sist. Lojalitetskunder er de viktigste for oss, og vi har et håp om å fange opp enda flere nå når vi har gratis p-plasser lett tilgjengelig rett utenfor døren, sier butikkleder Kristin Søviknes.

Les også

Meny