Slik ser hallen ut i dag. Foto: Inger Elise Økland

Se hvordan Fjell Arena reiser seg!

edit today

Dag for dag reiser byggverket seg. Den etterlengtede flerbrukshallen Fjell Arena skal være tett i oktober og klar for innflytting i april neste år, og er en viktig brikke i byutviklingen på Straume. Hallen vil få svært fleksible bruksløsninger, med mulighet for å kunne ta imot opp mot 3600 publikummere. VIP-rom og VIP-tribune hører med. – For næringslivet vil dette være et viktig argument i rekrutteringsarbeidet. Barnefamilier er opptatt av at det finnes slike tilbud i nærområdet, vi får ofte henvendelser fra folk som undersøker mulighetene, sier Dan Christensen, leder for Sotra Sportsklubb, til vnr.no. Les også: Store messemuligheter med ny hall på Straume

Mangler finansiering av ekstra hall

I tillegg skal det bygges en plasthall med et messeområde på 9000 kvadratmeter og 18 meter takhøyde. Den totale kostnadsrammen er på 72 millioner kroner, og klubben mangler finansiering av 15-18 millioner. – Håpet er at vi skal klare å skaffe disse pengene i løpet av sommeren, slik at vi får alt sammen ferdig til neste sommer. I oktober må vi ha en finansieringsplan klar. Vi hadde håpet at næringslivet ville se verdien av å tilføre penger til dette prosjektet, men så langt har det vært skuffende liten respons, sier Christensen. Han viser til at flere aktører i nærområdet tilrettelegger med konferansefasiliteter, og at «totalpakken» vil være unik i Hordaland – med over 20.000 kvadratmeter messeareal. – Vi kan holde julebord for hele CCB med leietakere, og vel så det, påpeker han.

Messer og konserter

– Det blir bilmesse her til neste sommer, og Bergen Live vurderer mulighetene for å holde konserter her ute, sier Christensen. For å nevne noe. Initiativet til flerbrukshallen kom fra Sotra Sportsklubb for sju år siden. Fjell kommune står for byggingen, og finansierer 90 av i alt 150 millioner kroner. Resten av kostnadene dekkes av Sotra Sportsklubb og diverse tilskuddsmidler. Klubben skal ta seg av det administrative, som er et omfattende puslespill. Sotra Sportsklubb er også i gang med andre prosjekter til en samlet kostnad på 30 millioner kroner: ny kunstgressbane som åpnet i mai, nye flomlys, ny sandhåndballbane og volleybane, samt tilrettelegging med sandstrand og padleanlegg. Lysløypen utvides til 3,5 kilometer gjennom dugnadsarbeid, et prosjekt man håper å komme i mål med før årsskiftet.

Les også

Meny