- Værsågod, sier Odd Einar Tufteland. Fiskepølse med gulrotmos og urter fra egen urtehage - utviklet i "Eksperimentariet" til Cornelius, av Steffen Romarheim. Hva blir det neste?

Skal servere sjømat til 2000 gjester før jul

edit today

Julebordsesongen er like om hjørnet, og 2000 bookede gjester ventes til restaurant Cornelius på Holmen før jul. Med daglige båtavganger fra Bergen helt frem til jul, er mulighetene gode for å få med seg en spesiell middagsopplevelse. Denne julemenyen finner du ikke andre steder.

“Maulemat”

– Vi satser på “maulemat”, eller fingermat. Før i tiden brukte man ordet “maule” når man skulle spise og kose seg, forteller kjøkkensjef og diplomkokk Odd Einar Tufteland på Cornelius. Alf Roald Sætre, Skjellmannen (bildet under), og Tufteland startet restauranten i 2003. De har jevnlig utvidet og har i dag kapasitet til å ta imot 250 gjester samtidig, opptil seks selskaper med egen uteplass. Tre av lokalene har kurs- og konferanse-fasiliteter med moderne utstyr, og mulighet for videokonferanser. Rundt 95 prosent av kundene er bedrifter. – Vi kunne godt tenke oss at flere sotrabedrifter benyttet seg av oss. Vi har flere gjester fra Bergen enn fra Sotra, sier Sætre. Holmen ligger kun en svipptur med båt fra Bjorøy, Brattholmen og Alvøen.

Bygger ut

Nå ønsker de å få enda mer ut av bedriftsmarkedet, og har skissene klare for enda et nybygg. Et glasshus over Brenningen kai på nordsiden, skal innredes med sløyebod og bar. Her skal gjestene kunne nyte sekundferske råvarer hentet rett opp fra sjøen. – Vi håper at kommunen vil behandle søknaden veldig kjapt, gliser Sætre. Høysesongen er i mai-juni, men Cornelius har helårsdrift, til tross for eller kanskje på grunn av, sin beliggenhet. Båtturen ut til Holmen er en etterspurt del av hele middagsopplevelsen. En ny satsing på cruiseturisme, “Eat the fjords”, skal gi dem flere daggjester.

Satser på “Fjordland”-variant

– Vi har også en annen spennende satsing på gang, som vi søker om støtte til fra Innovasjon Norge, sier Tufteland, og viser frem sitt nye “eksperimentarium”. Her skal nye sjømatretter trylles frem. Det er innredet for å stimulere til kreativitet, og tilrettelagt for kursvirksomhet. – Her ligger det store muligheter, vi ønsker å invitere gjestekokker i rolige perioder og utvikle nye smaker, sier Tufteland. Et samarbeid med aktører som Matlyst, kan gi helt nye muligheter for Cornelius. – Vi har en ide om å utvikle retter av oskjell som kan masseproduseres og selges videre. Det kan for eksempel gi små spisesteder en mulighet til å tilby et annet nivå på maten – en eksklusiv “Fjordland”-variant som kun trenger å varmes, sier Tufteland med et smil.  

Les også

Meny